item3

item3a

item9

item10

item11

item12

item13

m17

m14

m15

m16

m13


COLORGUARDS nieuws
100 jaar Muziekvereniging Wommels
Feestavond in it Dielshûs op 19 september a.s.

WOMMELS - Op zaterdagavond 19 september a.s. wordt er voor alle leden van de vereniging een avond georganiseerd om het 100 jarig bestaan van Muziekvereniging Euphonia Wommels te vieren. De drumband (lees MPB) werd, zoals de geschiedenis zich laat lezen, pas in 1953 opgericht. Daar zouden we dan nog 33 jaar op moeten wachten... De feestgangers hebben zich allemaal al verplicht ingeschreven en verheugen zich op een bijzondere avond! Op deze avond zal ook het Jubileumboek 100 jaar Muziekvereniging Euphonia Wommels worden gepresenteerd. Het is een besloten avond, dus zal dit voor velen die Muziekvereniging Euphonia Wommels een warm hart toedragen een teleurstelling zijn dat zij niet aanwezig kunnen zijn bij dit unieke gebeuren.

Om het tóch mee te kunnen vieren heeft de feestcommissie een ruimte gehuurd op het Youtube kanaal. U kunt meekijken op uw eigen computer!
Om 19.45 uur kunt u inschakelen op onderstaande 'stream':
https://www.youtube.com/watch?v=VyhAFr27vuY&feature=youtu.be


Colorguards Euphonia presteren goed in Leeuwarden

Op zaterdag 11 maart vond de laatste reguliere winterguardwedstrijd plaats in het Kalverdijkje in Leeuwarden. Omdat deze wedstrijd zo dichtbij was zat de tribune lekker vol met familie en vrienden. De Euphonia cadets mochten de spits afbijten. De leden hadden de afgelopen weken veel geoefend op de uitstraling. Het begin van de show verliep helaas niet helemaal vlekkeloos en dit was ook een beetje te zien in de uitstraling. Dit werd echter goed gemaakt door het een perfect vlagblok aan het einde van de show en de leden sloten de show met een grote glimlach af. Mooi om te zien dat ze zich zo goed kunnen herpakken. De groep heeft een 6e plaats behaald in de Juniorclass. Voor de A-class was het ook een spannend optreden want ze hadden een dag voor de wedstrijd nog een aantal dingen veranderd. Gelukkig pakte dat goed uit want de groep had de beste show van het seizoen. Het enthousiasme spatte van de vloer en de jury gaf de groep een 7e plaats (eerder nog 8e), met een stijging van 4 punten. Het was een gezellige dag en de leden gaan met een goed gevoel richting de laatste wedstrijd van het seizoen.

Op zaterdag 25 maart gaan beide groepen naar de Finals in Eindhoven. De Cadets hebben ’s middags gelijk hun finaleoptreden. De A-class moet zich ’s ochtends eerst zien te plaatsen voor de finals, tijdens de finals mogen de beste 8 groepen ’s avonds nog een keer optreden.


Winterguardcompetitie colorguards halverwege

De competitie (januari t/m maart) van de colorguards van Euphonia is halverwege, er zijn drie wedstrijden geweest. Hierbij een kort verslag. Na een geslaagde en drukbezochte Try Out was het op 14 januari tijd voor de eerste wedstrijd in Drachten. De Cadets van Euphonia wanen zich met hun show “Living Statues” in de straten van Parijs. De jury vond de show zo goed dat de Cadets op de eerste plaats eindigden. Maar dat was nog niet alles. De Cadets werden door de jury zo goed beoordeeld dat ze gepromoveerd zijn naar de Juniorclass! Een fantastische prestatie voor deze jonge groep, waarvan een aantal leden voor het eerst meededen aan een wedstrijd. ’s Avonds was het de beurt aan de A-class. De groep bracht “A chorus line”. Volgens de jury werd het verhaal goed verteld en dit werd beloond met een prima 7e plek in de A-class.

Twee weken later, op zaterdag 28 januari, stond de A-class alweer op de wedstrijdvloer, dit keer in Waalwijk. De groep zette een goede show neer wat resulteerde in een 5e plaats en een stijging van 5 punten. Helaas waren niet alle deelnemers uit de A-class aanwezig.

Op zaterdag 11 februari was de derde wedstrijd in Wijchen. De Cadets/Juniors kwamen voor het eerst uit in de Juniorclass en draaiden een hele goede show. De groep werd 5e met 69,34 punten. Euphonia A werd 7e in de A-Class en steeg weer 2 punten. Vooral de uitstraling was bij beide groepen heel goed aanwezig.

Promotie voor Cadets van Euphonia Wommels

Op zaterdag 14 januari vond voor de Colorguards van Euphonia de eerste wedsdtrijd van dit seizoen plaats in Drachten. De A’s brachten “A chorus Line”. Volgens de jury werd het verhaal goed verteld en dit werd door beloond met een prima 7e plek in de A-klasse. De Cadets van Euphonia wanen zich met hun show ”Living Statues” in de straten van Parijs. De jury vond de show zo goed dat de Cadets op de eerste plaats eindigden. Maar dat was nog niet alles. De Cadets werden door de jury zo goed beoordeeld dat ze gepromoveerd zijn naar de Juniorklasse! Een fantastische prestatie voor deze jonge groep, waarvan een aantal leden voor het eerst meededen aan een wedstrijd.

Bekendmaking winterguardshows Euphonia 2017

Euphonia Kids – “I’ve got the music in me”
image1De Euphonia Kids bestaan dit jaar uit vier leden die voor de eerste keer een winterguardshow gaan laten zien. In de show laten ze zien hoeveel zij van muziek houden. Wanneer de meiden muziek horen, moet de volume al snel omhoog worden gedraaid zodat er gedanst kan worden. De showmuziek bestaat uit het nummer ‘Turn up the music’ van Lemonade Mouth en ‘I’ve got the music in me’ van Idols. Op deze vrolijke muziek laten de Kids zien hoe goed ze kunnen swingen en hoe muzikaal ze zijn. Tijdens de show maken ze gebruik van dans, vlag en pompons. De show wordt opgevoerd tijdens de Try-out op 8 januari 2017. Met de show hopen we het publiek te vermaken en zelf plezier te beleven aan de sport.

Euphonia Cadets – “Living Statues”
image2De Euphonia Cadets wanen zich in de straten van Parijs waar zij als levende standbeelden te werk zullen gaan. De levende standbeelden hebben een kort moment om in pose te veranderen en dit is waar de show over zal gaan. De Cadets laten de bewegingen van de levende standbeelden zien en dit doen zij op de muziek van Willy William op het nummer ‘Ego’ en van Stromae op ‘Tous les mêmes’. De standbeelden van Euphonia zullen eerst nog wat stijfjes bewegen, maar hoe verder ze in de show komen, hoe soepeler ze worden. De Cadets zullen tijdens de show gebruik maken van dans, vlag, rifle en sabel. Tijdens de show zullen de leden op voetstukken staan en dansen die speciaal voor de show zijn ontworpen. De Cadets laten de show zien bij de Try-out en bij wedstrijden in Drachten, Wijchen, Franeker en bij de CGN Championships in Eindhoven.

Euphonia A-class – “A Chorus Line”
Acht auditanten, vechtend voor de rol van hun leven. Euphonia A brengt u dit jaar ‘A Chorus Line’. A Chorus Line speelt zich af op een toneel in een Broadway theater waar een groep dansers auditie komt doen voor een rol. Het verhaal laat de genadeloze afvalrace vol bloed, zweet en tranen van dichtbij zien. De musical ‘A Chorus Line’ ging in 1975 op Broadway in première en staat te boek als één van de langstlopende musicals ooit. Momenteel is de musical weer in de Nederlandse theaters te zien. Euphonia A doet dit jaar 10 jaar mee met de winterguardcompetitie van CGN. In het eerste jaar, 2007, werd A Chorus Line ook opgevoerd. De groep doet mee aan 5 wedstrijden, waaronder de Championships in Eindhoven.

Try Out op zondag 8 januari 2017
Tijdens de jaarlijkse Try Out laten alle groepen bovenstaande shows voor de eerste keer aan het publiek zien. De Try Out vindt plaats op zondag 8 januari om 18.30 uur in de sporthal in Oosterend. U bent van harte welkom.
 

Start nieuwe seizoen Colorguards
Op vrijdag 26 augustus beginnen de colorguards weer·met een nieuw seizoen. Het belooft een gezellig en actievol jaar te worden met winterguardwedstrijden en (straat)optredens. We kunnen voor al onze groepen nog leden gebruiken. Dit is dus dé mogelijkheid om ons te komen versterken. De lessen zijn iedere vrijdag·tussen 16.30-21.00 uur in de·gymzaal van de Bogerman in Wommels (kijk voor de tijden per groep in het keuzemenu links op de pagina). Je mag twee proeflessen volgen. Wie weet draai jij in seizoen 2016/2017 mee met de colorguards van Euphonia!
Op Facebook krijg je een beeld van wat we allemaal doen.

Euphonia Totaal op Terplûden jubileum
In de week van 21 tot 29 mei viert de Stichting Terplûden haar 15- jarig jubileum. Dit viert zij door de Tinte een week op de Terp te zetten. Een ieder ET1die dat wil, krijgt dan de gelegenheid om zich te presenteren op de Terp. Ook Euphonia heeft zich voor dit podiumfestijn aangemeld. Op 21 mei, om 19.30 uur zal “Euphonia Totaal” een avondvullend programma verzorgen op de Terp. Alle geledingen van de vereniging zullen aan de presentatie van twee keer veertig minuten deelnemen. Het gaat om op-tredens van de colorguard-groepen, de jeugd van de MPB, jeugd in de band 2WHOM, het jeugorkest van de Harmonie, de Melody en Percussion Band en het Harmonieorkest. Er zijn in totaal zo’n honderd muzikanten en danseressen bij betrokken.

Met dit grootse gebeuren wil Euphonia alle Wommelsers bedanken voor de ondersteuning (op wat voor manier dan ook) die zij hebben gegeven aan Euphonia. Dit concert is dus een aubade aan het dorp. Dit concert mag u niet missen! Komt allen!

Winterguardshows Euphonia 2016

Euphonia Kids - “Celebrate!”
Het thema van de Kids het komende seizoen is: “Celebrate!” We gaan met de jongste groep een feestje vieren! Deze show zullen de Kids laten zien tijdens de jaarlijkse Try-out en bij Euphonia Totaal. Bij het feestje dat bij de Kids gevierd wordt, willen we zoveel mogelijk feestgangers betrekken! Ben je tussen de 6 en 12 jaar en lijkt het je leuk om een keer mee te feesten? Dan ben je van harte welkom! We trainen iedere vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur in de gymzaal van Bogerman in Wommels.

Euphonia Cadets - “Hold your dreams!”
Iedereen heeft in zijn leven dromen of wensen. In het dagelijks leven zijn we bezig om deze dromen te verwezenlijken. Sommige dagen gaat het heel goed en zet je grote stappen in de goede richting om je doel te bereiken. Soms zit het even tegen en lijkt het of je achteruit gaat.
De Cadets hebben een droom om goede guards te worden. Ook in deze droom zit het wel eens even tegen. De Cadets laten zien dat je je dromen nooit op moet geven. De boodschap van de show is: Hold your dreams! De Cadets zullen de show laten zien tijdens de jaarlijkse Try-out, contest Drachten, contest Wijchen, contest Franeker en de CGN Championships in Almere.

Euphonia Regional A - “Too good to be true?”
De leden van de Regional A van Euphonia zijn dit jaar verliefd. Maar bij een prille liefde vraag je je wel eens af of de liefde wel wederzijds is. Je hebt het zo leuk met elkaar en voelt je ontzettend goed. Het voelt bijna te goed om waar te zijn. Vaak zijn deze twijfels nergens voor nodig. Geniet dus van de liefde en laat het aan iedereen zien! Dit gaat de Regional A van Euphonia dit jaar ook doen. Op het nummer Can’t take my eyes off you van de Jersey Boys soundtrack, origineel van Frankie Valli uit 1967, brengt de groep dit seizoen een vrolijke show over verliefd zijn, genaamd Too good to be true?.
De leden gaan terug naar de jaren 60. Een tijd van vrede, liefde en optimisme. De groep bestaat uit 12 leden en zal te zien zijn tijdens 5 contesten in de regional a-class.

Try Out op zondag 10 januari
De jaarlijkse Try Out vindt plaats op zondag 10 januari om 18.30 uur, inloop vanaf 18.15 uur, in de sporthal in Oosterend. U bent van harte welkom.
U kunt ons ook volgen via onze
facebooktaptoeshow ’Passages in Crime’
ConceptflyerPassagesincrimeEuphonia
download bovenstaande flyer

DSC0552
Euphonia 14e tijdens Rasteder Musiktage

Op zaterdag 4 juli zijn we (de MPB en Junior/A-guards) vroeg in de morgen naar het Duitse Rastede afgereisd. We kwamen mooi op tijd aan en hebben onze (slaap)spullen eerst in de school gebracht (we sliepen met een aantal bands in een middelbare school) en buiten een gezellig hoekje gecreëerd met picknicktafels en een party tent. Na het nuttigen van een overheerlijk broodje hamburger zijn we naar het showveld gegaan om de shows van de Sternse Slotlanders te bewonderen en alvast even de sfeer te proeven. Daarna weer terug naar de school om de muziek van de veldshow door te nemen en de guards konden warm draaien. Rond de klok van vier mochten we van start met het uitvoeren van onze show, “Passages in Crime”. We hadden veel en leuk publiek en de show liep erg goed. We hebben er enorm van genoten en verlieten het veld met een zeer voldaan gevoel. Een ervaring rijker! Vervolgens hadden de leden tijd voor zichzelf. Een aantal leden hebben deelgenomen aan een potje slagbal en anderen hebben genoten van de andere shows. Rond 18.00 uur stond in ons “kamp” de macaroni en nasi klaar. ’s Avonds werden er weer wat shows bekeken en om 22.30 uur was de grote finale en na afloop daarvan een spectaculaire vuurwerkshow! Terug bij de school aangekomen was er nog een afterparty. We hebben nog heerlijk nagenoten onder het genot van een hapje en een drankje. De zondag was een relaxdag. Heerlijk uitgeslapen en om 10.00 uur aan het ontbijt. Daarna hadden we de gelegenheid om alle shows te bewonderen of om over het festivalterrein te gaan. Het was schitterend mooi weer en de shows fantastisch. We hebben enorm genoten van dit geweldig mooie weekend! We willen iedereen die dit weekend mede mogelijk hebben gemaakt bedanken!


Einde winterguardcompetitie 2015
Het winterguardseizoen zit er alweer enige tijd op, maar wij vertellen u nog graag over de laatste twee wedstrijden. De één na laatste wedstrijd vond op zaterdag 14 maart plaats in Franeker. Alle vier colorguardgroepen van Euphonia deden hieraan mee. Voor de Kids was het de laatste wedstrijd van het seizoen. De meiden hebben hun show ‘Rapunzel’ prachtig neergezet. De groep behaalde een mooie 6e plaats in de Kidsclass. De Cadets hebben met hun ‘Ice age-show’ een 4e plaats behaald en de Juniors een 3e plaats. De Regional A-class behield haar 1e plaats in de Regional A-class. Een hele knappe prestatie.
Zaterdag 28 maart stond in het teken van de Finals 2015 in Eindhoven, de laatste wedstrijd van het seizoen. Een spannende en lange dag voor de leden, instructie en vrijwilligers. De Regional A-class was deze keer als eerste aan de beurt. Zij hadden eerst een voorronde. De beste 3 groepen mochten ’s avonds in de Finals meedoen. De groep eindigde de voorronde op een 2e plaats, met 4 punten verschil met de nummer 1. De Cadets en Juniors hadden geen voorronde. De Cadets sloten het seizoen af met een 9e plaats in de Cadetclass. De Juniors behielden hun 3e plaats in de Juniorclass. De 6 dames van de Regional A mochten ’s avonds nogmaals optreden. De groep had een hele goede show en liep maar liefst 3,5 punt in op de nummer 1. De groep eindigde 2e, maar wat heeft deze groep een prachtige prestatie geleverd het afgelopen seizoen.

Via deze weg bedanken wij iedereen die betrokken was bij het winterguardseizoen. De groepen zijn nu druk bezig met het leren en beheersen van technieken en de Junior- en A-groep is de zomershow aan het instuderen. Op 30 mei zal deze voor het eerst aan het publiek getoond worden tijdens Taptoe Wommels.

Lijkt het je ook leuk om mee te doen met de colorguards? Of wil je het gewoon eens een keer proberen? Iedere vrijdag is er van 16.30 tot 17.30 uur les in de gymzaal van de Bogerman in Wommels.

Winterguardcompetitie colorguards halverwege
De competitie (januari t/m maart) van de colorguards van Euphonia is halverwege, er zijn drie wedstrijden geweest.

Na een geslaagde en drukbezochte Try Out was het op 17 januari tijd voor de eerste wedstrijd in Drachten. De dames van de Kidsclass behaalden een mooie 7e plaats. Genieten en ervaring opdoen staat centraal bij deze groep en dat is zeker gelukt. De show van de Cadets werd beoordeeld met een 4e plaats. De meiden van de Juniorclass behaalden een knappe 4e plek. ’s Avonds was het de beurt aan de Regional A-class (voorheen A-class). De groep heeft gekozen om zich dit seizoen in te schrijven in een andere klasse. De show werd goed ontvangen en de groep behaalde een prachtige 1e plaats.

Twee weken later, op zaterdag 31 januari, stonden de Cadet, Junior- en Regional A-class alweer op de wedstrijdvloer, dit keer in Aalsmeer. Zowel de Cadetclass als de Juniorclass draaiden een goede show wat resulteerde in een 4e plaats voor beide groepen. De Regional A-class behield zijn 1e plaats.

Op zaterdag 28 februari was de derde wedstrijd in Almere. Omdat deze wedstrijd door de internationale bond (Winterguard International) was georganiseerd bestond het juryteam volledig uit Amerikanen. Je kunt het zien als Europese Kampioenschappen. De punten voor vandaag tellen dan ook niet mee met de Nederlandse competitie. Omdat er op internationaal niveau geen Juniorclass is moesten de Juniorclass en Regional A van Euphonia in één klasse optreden. De Juniorclass van Euphonia verbaasde iedereen en behaalde de 1e plek in de Regional A class en mag zich in deze klasse dus Europees Kampioen noemen! Euphonia A werd 4e in dezelfde klasse. De Cadets werden 5 e in de Cadetclass. Een hele knappe prestatie.

De groepen gaan hun shows de komende weken verbeteren. Er staan nog twee wedstrijden op de planning. U leest hier later meer over.


item7Zaterdag 18 april Rommelmarkt
Op zaterdagmiddag 18 april vindt de jaarlijkse rommelmarkt weer plaats in Wommels, georganiseerd door muziekvereniging Euphonia Wommels. Komt allen!!! Een rommelmarkt zonder 'rommel' is natuurlijk niks. Dus: heeft overbodige spullen, meubels, speelgoed, fietsen, boeken, elektronica, enzovoorts? Zet het 's ochtends vroeg aan de weg, wij halen het voor u op!
Winterguardcompetitie In het winterseizoen doen de colorguardgroepen van Euphonia Wommels mee aan de winterguardcompetitie van Color Guard Nederland. Ben jij ook zo benieuwd waarmee de 4 groepen van Euphonia dit jaar op de winterguardvloer zullen verschijnen? Kom dan zondag 11 januari naar de Try Out van Euphonia! De entree is gratis, voor de koffie vragen we een kleine vergoeding. Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom in de loods van “Mannen van Staal” aan de Kleasterdyk 45-A in Winsum. De Try Out begint om 14.00 uur. Komt allen, want een goede Try Out doe je met een goede hoeveelheid publiek. Kijk voor meer informatie op
www.facebook.com/colorguardseuphonia.

Winterguardshows colorguards 2015 De colorguards van Euphonia bestaan dit jaar uit 4 groepen. Hierbij maken ze hun showprogramma voor het wedstrijdseizoen (januari t/m maart) 2015 bekend. Euphonia Kids - 'Rapunzel'  De Kids van Euphonia brengen dit jaar een show op het thema Rapunzel. Het sprookje gaat over prinses Rapunzel die als baby is ontvoerd door Moeder Gothel. Ze wordt daarna opgesloten in een Wanneer ze begint te zingen, licht het haar op. De betovering in haar haar zorgt ervoor dat het Moeder Gothel jong blijft. Zodra Rapunzel het haar afknipt, zal het alle gaven verliezen. Rapunzel heeft een wens en dat is dat ze de zwevende lichtjes wil bekijken die op haar verjaardag schijnen. Op een dag neemt ze het besluit om naar buiten toe te gaan en op zoek te gaan naar het mysterie van de zwevende lichtjes. De Kids laten tijdens de show zien hoe het leven van Rapunzel eruit ziet binnen en buiten de toren. Het sprookje van Rapunzel is in 2010 verfilmd door Disney en de Kids gebruiken de filmmuziek voor de show. Op het nummer "Begint het leven vandaag voor mij" zullen de 14 leden van de Kids een show laten zien waar gebruik wordt gemaakt van vlaggen en dans. Deze show zullen zij laten zien tijdens contest Drachten en contest Franeker. Euphonia Cadets - 'Ice Age'  De Cadets van Euphonia gaan 20.000 jaar terug in de tijd en brengen dit jaar een show met als thema Ice Age. Van Ice Age zijn vier films gemaakt en een theatervoorstelling. Van de voorstelling "Ice Age Live" is de muziek gebruikt van de show van de Cadets. Het verhaal van Ice Age gaat over de kou die veel trekken in het zuiden. Een mammoet, een klungelige luiaard en een sabeltandtijger komen elkaar tegen en samen gaan ze als een kudde verder. De Cadets laten zien hoe het leven eruitziet wanneer je in een kudde leeft. In de show zullen ze als mammoeten vertrekken naar het warme zuiden. In de show zal ook Scrat een poging doen om zijn eikel te vinden en te beschermen. De Cadets bestaan dit jaar uit tien leden en zij maken gebruik van vlaggen, rifles (houten geweren) en sabels (zwaarden). Ze gaan naar contest Drachten, Aalsmeer en Franeker, WGI Almere en de Championships in Eindhoven. Rapunzel1iceageEuphonia Junior 2015 – 'Love Potion'
Verliefd zijn… we kennen het gevoel allemaal wel. In het begin van je relatie weet je het zeker: samen oud worden! Maar na enige tijd word je geconfronteerd met de realiteit en lijkt de spreuk uit de bekende sprookjes “…en ze leefden nog lang en gelukkig” in rook op te gaan. Er ontstaan vaker lovepotionruzies en het zijn de kleine dingen die steeds weer opnieuw voor ergernissen kunnen zorgen. Je relatie komt in een negatieve spiraal en het gevecht met je gevoelens is een feit. Alles kost twee keer zoveel energie en je bent alles behalve gelukkig. Het verbreken van een relatie is een zeer pijnlijk moment,
vooral wanneer jij degene bent die de knoop doorhakt. Je voelt je egoïstisch en bent bang voor de reacties van anderen, bang dat zij jou niet zullen begrijpen. Om over je liefdesverdriet en gebroken hart heen te komen ga je door een rouwproces. Hoe lang dit proces duurt verschilt per persoon. Euphonia Junior bestaat dit seizoen uit 10 zeer enthousiaste leden en er wordt al hard getraind om een prachtig programma neer te zetten wat gaat over de 5 fases die je doorgaat bij liefdesverdriet. ‘Love Potion’ is te zien op contest Drachten, Aalsmeer, WGI Almere, Franeker en op de CGN Championships te Eindhoven.

Euphonia a-class – 'Nog 1 wachtende voor u..?' Iedereen kent het wel in alle haast moet je ergens zijn maar voordat je het weet zit je uren lang in de wachtkamer te wachten. Altijd het zelfde de stoelen, boekjes en andere mensen.| ~duren?? Dit is de 6 leden van de Euphonia A dit jaar ook overkomen. Ze zitten in de wachtkamer, maar deze dames gaan niet gewoon wachten. Kijk eens hoe het ook in de wachtkamer kan…….  Try Out op 11 januari a.s. De jaarlijkse Try Out vindt plaats op zondag 11 januari om 14.00 uur in de loods van Mannen van Staal aan de Kleasterdyk in Winsum. U bent van harte welkom. nog1wachtende
Grote Clubactie
Elk jaar vindt in september de Grote Clubactie plaats. Dit jaar doen wij ook mee en willen natuurlijk zo veel mogelijk loten verkopen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Bovendien maken lotenkopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van €100.000,-!! Hieronder vind je meer informatie over hoe de actie in elkaar steekt.


De Grote Clubactie start op zaterdag 13 september. Vanaf die dag mag je beginnen met de lotenverkoop.

Je mag de loten verkopen aan wie je wilt, te beginnen bij je familie, vrienden, buren, enz. Is je boekje vol of ben je klaar met verkopen? Lever het dan in bij de vereniging voor 28 oktober.
de Majorette's bij Aukje en Rienk Punter
de MPB bij Sjoerd Groenendijk
orkestleden bij Elly Scheltinga
jeugdorkestleden bij Monique Heeringa en Annette Adema
 


Start nieuw seizoen Colorguards
Op vrijdag 22 augustus beginnen de colorguards weer met een nieuw seizoen. Het belooft een gezellig en actievol jaar te worden met winterguardwedstrijden en (straat)optredens. We kunnen voor al onze groepen nog leden gebruiken. Dit is dus dé mogelijkheid om ons te komen versterken. De lessen zijn iedere vrijdag tussen 16.00-22.00 uur in de gymzaal van de Bogerman in Wommels (kijk voor de tijden per groep in het keuzemenu links op de pagina). Je mag twee proeflessen volgen. Wie weet draai jij in seizoen 2014/2015 mee met de colorguards van Euphonia!


Einde winterguardcompetitie 2014
De Het winterguardseizoen (januari t/m maart) zit er alweer enige tijd op, maar wij vertellen u nog graag over de laatste twee wedstrijden. De voorlaatste wedstrijd vond op zaterdag 15 maart plaats in Drachten. Alle vier colorguardgroepen van Euphonia deden hieraan mee. Voor de Kids was het de laatste wedstrijd van het seizoen. De meiden hebben hun show ‘Onder de Zee’ prachtig neergezet en straalden en swingden de pan uit. De groep behaalde een mooie 7e plaats in de Kidsclass. De Cadets hebben die dag met hun show een 8e plaats behaald en de Juniors een 3e plaats. De A-class behaalde een 10e plaats in de A-class.
Zaterdag 29 maart stond in het teken van de Finals 2014, de laatste wedstrijd van het seizoen. Een spannende dag voor de leden, instructie en vrijwilligers. De A-class was deze keer als eerste aan de beurt. De groep eindigde op een 13e plaats in de A-class. De Cadets sloten het seizoen af met een 11e plaats in de Cadetclass. De Juniors behielden hun 3e plaats in de Juniorclass (met maar 1,2 punten verschil met de nummer 2). Via deze weg bedanken wij iedereen die betrokken was bij het winterguardseizoen.
De groepen zijn nu druk bezig met het instuderen van nieuwe straatshows en met het leren en beheersen van technieken. Lijkt het je leuk om ook mee te doen met de colorguards, vraag dan informatie aan bij
euphonia.leden@hotmail.com
 FOTO'S van de ROMMELMARKT van 19 april 2014
Een foto-impressie van Henk Bootsma
 


EUPHONIATOTAALEUPHONIA TOTAAL concert


Op zaterdag 17 mei a.s. staat de Terp van Wommels in het teken van EUPHONIA. Dan vindt om 20.00 uur 's avonds, het concert plaats van de complete muziekvereniging; van Jeugdorkest, Colorguards, het Harmonieorkesten de Melody and Percussionband. De toegang is gratis en het beloofd een groot muzikaal evenement te worden
.
 Winterguardcompetitie colorguards halverwege
De competitie van de colorguards van Euphonia is halverwege, er zijn twee wedstrijden geweest. We houden u hierbij graag op de hoogte.

Na een geslaagde en drukbezochte Try Out was het tijd voor de eerste wedstrijd. Op zaterdag 25 januari was Euphonia bij de eerste wedstrijd aanwezig met maar liefst 4 groepen. De dames van de Kidsclass behaalden een mooie 6e plaats. Genieten en ervaring opdoen staat centraal bij deze groep en dat is zeker gelukt. Door de Cadets werd een prima show gedraaid. Het optreden werd beoordeeld met een 9e plaats. De meiden van de Juniorclass draaiden later op de middag een hele goede show. Dit werd dan ook beoordeeld met een 3e plek. ’s Avonds was het de beurt aan de A-class. De show werd goed ontvangen door het publiek, helaas vond de jury de show nog niet compleet en gaf de groep een 8e plaats.

Twee weken later, op zaterdag 8 februari, stonden de Cadet, Junior- en A-class alweer op de wedstrijdvloer, dit keer in Aalsmeer. De Cadetclass draaide een hele goede show en behaalde dit keer een 8e plaats. De Juniorclass draaide ook weer een hele goede show, de dames behouden hun 3e plaats en zijn maar 5 punten gestegen. De A-class steeg maar liefst 7 punten en behaalde een 7e plaats. De groepen gaan de komende weken aan hun shows 'sleutelen'. Er staan nog twee wedstrijden op de planning. U hoort hier later meer over. U kunt ons ook volgen op www.euphonia.nl en op onze facebookpagina
---------------------------------------------------------------------------------------
Op zondag 12 januari 2014 zullen alle colorguardgroepen van Euphonia de winterguardshows (zie eerder bericht) aan familie, vrienden en belangstellenden laten zien. Met deze shows zullen de groepen deelnemen aan een aantal wedstrijden van Colorguard Nederland. Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom in sporthal “De Greidhoeke” in Easterein.

Showprogramma’s colorguards Euphonia 2014
De colorguards van Euphonia bestaan dit jaar uit 4 groepen. Hierbij maken ze hun showprogramma voor het wedstrijdseizoen 2014 bekend.

Kids Class - 'Onder de zee'
De Kids Class bestaat dit jaar uit 11 leden en dit jongste team van Euphonia doet met de show “Onder de zee” de eerste wedstrijdervaringen op. De leden nemen u dit jaar mee naar de prachtige onderwaterwereld, waar zij zullen bewegen als zeemeerminnen. Dit doen ze op de muziek van de A-teens, Under the sea. De leden maken tijdens de show gebruik van hoepels, vlaggen en dans. De Kids Class van Euphonia gaat twee keer op wedstrijd, beide keren naar Drachten.

Cadet Class - 'Koning Kruimeltje I'
Holladie, holladia! De 11 Cadets van Euphonia brengen dit jaar een show op de musical van Kruimeltje als thema. Het verhaal speelt zich af in Rotterdam waar Kruimeltje de koning van de stad is. Zijn leven is één groot feest: “Je kunt hier hangen aan een tram als hij door de bochten scheurt”. Er wordt gebruik gemaakt van de muziek van de musical van Kruimeltje. De Cadets maken tijdens de show gebruik van rifles (houten geweren), sabels (zwaarden), vlaggen en dans. De Euphonia Cadets doen mee aan 4 wedstrijden, waaronder de Finals in Eindhoven.

Euphonia Junior - 'Connected'
We leven tegenwoordig in een wereld vol communicatie; wie heeft er nou geen laptop of mobieltje met social media zoals Facebook, Twitter, Instagram of Whatsapp… Een piepje of melodietje gaat af en we kijken direct op onze mobiel. Soms is het dan ook de vraag of dit wel zo sociaal is als dat het zegt te zijn. De show van dit jaar begint in deze wereld waar we allemaal met elkaar verbonden zijn via de social media. Iedereen zit lekker met z’n mobiel of laptop te spelen en zit in zijn eigen wereldje. Maar… dan valt de verbinding weg. Geen internet, geen social media, geen Whatsapp, geen Facebook, niks. Paniek! Het is niet te geloven wat er is gebeurd, en wat moet je dan? Je kunt niet Whatsappen met je vriendinnen, geen foto op Facebook zetten en geen tweet meer plaatsen over wat je aan het doen bent, wat nu? Toch is er hoop. Eén iemand bedenkt dat we het ook zonder onze mobiel heel gezellig kunnen hebben: elkaar zien en met elkaar praten, muziek maken en face-to-face dansen. Steeds meer voegen zich toe aan deze groep, wat uiteindelijk veel gezelliger blijkt te zijn. Ondanks alles blijkt het dan toch een perfecte dag.
Op muziek van Lady Antebellum zullen de 12 leden meedoen aan 4 wedstrijden, waaronder de Finals in Eindhoven.

Euphonia A-class - 'It giet oan!'
Een minimale ijsdikte van 15 cm op het gehele traject.. en als alle rayonhoofden van de vereniging hun instemming hebben betuigd, dan kan ‘de tocht der tocht-en’ worden geschaatst! Met een stempelkaart schaatsen de wedstrijd- en toerrijders langs de 11 Friese steden en leggen ze een bijna 200 km lange tocht af op het natuurijs. 
Ljouwert - Snits - Drylst - Sleat - Starum - Hylpen - Warkum - Boalsert - Harns - Frjentsjer – Dokkum – Ljouwert.
Een enorme prestatie voor de deelnemers, want ze maken veel mee; scheuren en wakken in het ijs, bevroren ledematen, geestelijke uitputting, verzuurde spieren, vechten tegen de snerpende kou en harde tegenwind van de strenge winter… Een zeer unieke tocht, met afvallers maar ook met veel winnaars!
Op muziek van Chariots of Fire & Game of Thrones zullen de 19 leden van Euphonia A-class een ‘stukje trots van Friesland’ meenemen naar de wedstrijdvloer. De groep doet mee aan 4 wedstrijden, waaronder de Finals in Eindhoven.
 

AGENDA
m3
m6
m9
m12
volg ons nu op facebook


19 september 2020: Wommels
Besloten feest voor alle leden
van Euphonia Wommels
Om 19.45 uur in it Dielshûs
te volgen via livestream:
https://youtu.be/VyhAFr27vuY
________________________

 

facebook
Euphologowit2020
ConceptflyerPassagesincrimeEuphonia