item9

item3a

item10

item11

item12

m15

m16

m14

m13
AGENDA
facebook
 afmelden harmonieorkest  mobiel: 06 30013089
m3
m6
m9
m12
volg ons nu op facebook
Euphologowit2020


Harmonienieuws
Kerstconcert met Petra Berger
in de Grote- of Sint Gertrudiskerk in Workum

WORKUM - Zondagmiddag 19 december a.s. is Petra Berger te gast bij het Kerstconcert van het Koninklijk Harmonieorkest Euphonia Wommels. In de schitterende kerstaff2021PetraBerger1entourage van de Grote- of Sint Gertrudikerk van Wommels zal zij Acte de Présence geven samen met haar vaste pianist Edwin Schimscheider. Het belooft een warm en sfeervol concert te worden en wij hopen u daar te mogen begroeten voor een middag puur muzikaal genot! Petra Bergers stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek. Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke domein als in de lichte muziek. Ze speelde rollen in musicals, bracht een reeks succesvolle albums uit en bespeelt al meer dan vijfentwintig jaar diverse podia in binnen- en buitenland.

Petra bracht een reeks verrassende classical cross-over albums uit; een combinatie van klassieke muziek en lichte muziek. Het eerste album, Eternal Woman, wordt razendsnel goud en vervolgens platina. Haar tweede album levert haar een nominatie voor de Edison klassiek op. Ook in het buitenland blijft haar succes niet onopgemerkt; in diverse landen breekt Petra internationaal door met haar vernieuwende sound. Ze werkt veelvuldig samen met grote nationale- en internationale orkesten en zingt duetten met wereldsterren zoals de tenoren Andrea Bocelli en Alessandro Safina.

In samenwerking met platenmaatschappij Universal Music brengt ze een reeks verrassende classical cross-over albums uit; een combinatie van klassieke muziek en lichte muziek. Het eerste album, Eternal Woman, wordt razendsnel goud en vervolgens platina. Haar tweede album levert haar een nominatie voor de Edison klassiek op. Ook in het buitenland blijft haar succes niet onopgemerkt; in diverse landen breekt Petra internationaal door met haar vernieuwende sound. Ze werkt veelvuldig samen met grote nationale- en internationale orkesten en zingt duetten met wereldsterren zoals de tenoren Andrea Bocelli en Alessandro Safina.

UITfestival | 11 september a.s
Op diverse locaties in Wommels

Op 11 september verspreidt het UIT Festival Súdwest-Fryslân zich uit over maar liefst 13 locaties! Elke locatie heeft haar eigen programma en bezoekersinformatie.
In Wommels kan jong en oud, tijdens het UIT festival kijken, luisteren en meedoen. De Ferbining wordt gelegd tussen de natuur in en UITFestivalfcstaandkopieom Wommels en de cultuur van theater, poëzie, verhaal en muziek. In deze Ferbining is aandacht voor het heden, verleden en de toekomst.

Tijdens een route, die start vanaf de bibliotheek, maakt het publiek kennis met en hoort verhalen over de natuur, met name de vogels. Dit in een vrije invulling, op verschillende momenten tijdens de route. Publiek wordt tijdens de route ook uitgenodigd om mee te denken en/of mee te doen.

Er is tijdens de gehele route plezier voor iedereen. Speciale kinderactiviteiten worden georganiseerd vanuit de Bibliotheek en It Tsiispakhûs. Voor deze beide locaties geldt dat zij ook voor volwassenen vrij toegankelijk zijn. It Tsiispakhûs is naast UIT ook in het kader van open monumentendag geopend.

De verschillende activiteiten worden verzorgd door onder andere basisschoolkinderen, CMV Euphonia, de Fûgelwacht, Frantastica, de Bibliotheek, It Tsiispakhûs en Tywerthiem.

https://uitfestivalswf.nl/programma/wommels


100 jaar Muziekvereniging Wommels
Feestavond in it Dielshûs op 19 september a.s.
WOMMELS - Op zaterdagavond 19 september a.s. wordt er voor alle leden van de vereniging een avond georganiseerd om het 100 jarig bestaan van
Muziekvereniging Euphonia Wommels te vieren. De drumband (lees MPB) werd, zoals de geschiedenis zich laat lezen, pas in 1953 opgericht. Daar zouden we dan nog 33 jaar op moeten wachten... De feestgangers hebben zich allemaal al verplicht ingeschreven en verheugen zich op een bijzondere avond! Op deze avond zal er ook het Jubileumboek 100 jaar Muziekvereniging Euphonia Wommels worden gepresenteerd. Het is een besloten avond, dus zal dit voor velen die Muziekvereniging Euphonia Wommels een warm hart toedragen een teleurstelling zijn dat zij niet aanwezig kunnen zijn bij dit unieke gebeuren.

Om het tóch mee te kunnen vieren heeft de feestcommissie een ruimte gehuurd op het Youtube kanaal. U kunt meekijken op uw eigen computer!
Om 19.45 uur kunt u inschakelen op onderstaande 'stream':
https://www.youtube.com/watch?v=VyhAFr27vuY&feature=youtu.be


De afstand tot elkaar
Er wordt door het harmoniebestuur doorlopend gewerkt aan het realiseren en weer aanpassen van een steeds wijzigend protocol voor de activiteiten voor het harmonieorkest. Wij zijn na de vakantie, met gepaste afstand alweer begonnen met de repetities, maar we houden de vinger aan de pols, betreft de aanwijzingen van buitenaf. Hou de email van de Harmonie in de gaten voor veranderingen en aanvullingen.

Nieuwjaarsconcert van zondag 25 januari j.l.

Goed ontvangen door enthousiast publiek!

Het eerste concert in het nieuwe jaar was zeer geslaagd. Het concert werd samengewerkt met Brassband Greidebrass. De zaal was goed gevuld met enthousiast publiek. De muziek was afwisselend, vrolijk en vol energie. Zo was er uiteraard een Weense wals te horen, maar ook en een solo op fagot, muziek van het songfestival en een Olympische droom. Voor de harmonie, tijdens dit concert voor het eerst onder leiding van Arnold Span, een mooie aanvang van het jubileumjaar! Klik hier voor de foto's die gemaakt zijn door dorpsgenoot Henk Bootsma.

Nieuwjaarsconcert
Harmonieorkest Euphonia Wommels & Greidebrass

Op zondagmiddag 12 januari 2020 gaan Harmonieorkest Euphonia en Brassband Greidebrass het nieuwe jaar inluiden met muziek!

NJC1De orkesten gaan met hun muziek bij elkaar op visite en het publiek mag hiervan meegenieten. Beide orkesten spelen op deze middag met plezier en enthousiasme een vrolijk programma.

Het thema van dit concert is Oud en Nieuw. Met dit thema wordt niet alleen verwezen naar de jaarwisseling maar ook naar het feest wat Euphonia dit jaar viert. Zij bestaat in 2020 namelijk 100 jaar. Dit maakt 2020 dan ook een bijzonder jaar, waarin tijdens diverse activiteiten aandacht voor dit jubileum zal zijn. Greidebrass is daarentegen een relatief jong orkest. Zij beginnen aan hun 12e jaar.  

In de programmering van het concert zal het thema ‘Oud en Nieuw’ ook op diverse manieren naar voren komen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Egyptische Mars van Johann Strauss Jr. (origineel uit 1869) en een nieuw arrangement van de West Side story? Natuurlijk zal een vrolijke wals niet ontbreken op dit nieuwjaarsconcert. De directie van het harmonieorkest is tijdens dit concert in handen van Arnold Span. De dirigent van het Greidebrass is Marco Middelberg.

Na het concert is er gelegenheid voor een ieder om het nieuwe jaar in te luiden met een hapje en een drankje.

De nieuwjaarsvisite vindt plaats in It Dielshûs in Wommels. Aanvang van het concert is 15.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Voorverkoop is mogelijk via de leden van Euphonia en Greidebrass. Ook kunt u kaarten kopen bij De Echte Bakker Posthuma in Wommels.


Zomer Concert met kleurrijke muziek

Op zaterdag 6 juli, vanaf 20.00 uur geeft het harmonieorkest van Euphonia een Zomer Concert in It Dielshûs in Wommels.

Speciale aandacht is er dit jaar voor het vertrek van onze dirigent Rolf Verbeek. Rolf kwam in 2011 bij Euphonia. Sinds die tijd heeft het orkest samen met Rolf vele mooie concerten gegeven. In de ZAC19repetities er naar toe hebben zowel de orkestleden als Rolf elkaar kunnen uitdagen en met energie gewerkt aan diverse programma’s. De variatie in thema’s en muziekstijl van de concerten was breed. Zo waren er de kerstconcerten, het project van The Armed Man en de zomeravondconcerten. Ook maakten we een concertreis naar Maastricht. Door middel van de deelname aan concoursen kon het orkest ervaren dat er ook qua niveau sprake was van positieve ontwikkelingen bij zowel de muzikanten, de dirigent en als geheel.

Naast zijn dinsdagavonden bij Euphonia is Rolf altijd blijven leren door lessen te volgen voor zijn master opleiding, door te participeren in masterclasses en door gastdirecties te verzorgen. Ook heeft hij connecties gevonden bij beroepsorkesten. Hij heeft hierin met zijn hoorn en als dirigent mooie ervaringen opgedaan. In mei/juni 2019 heeft Rolf een nieuwe kans gekregen en wel door mee te gaan op concert tournee met Barbara Hannigan. Deze tour ging zowel door Europa als ook door Amerika. Deze tournee, zijn eerdere ervaringen en diverse aangeboden uitdagingen hebben Rolf het besluit doen nemen om afscheid te nemen bij Euphonia.

Tijdens het concert zullen wij door middel van muziek stil staan bij diverse momenten uit de afgelopen acht jaar, maar ook nieuwe muziek ten gehore brengen. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren! Entree voor het concert is gratis.

 

Alles is Liefde
ALLESISLIEFDE
Liefde voor je naasten, liefde voor de natuur, liefde voor je geboortegrond. Liefde tilt je op en liefde doet lijden. Kortom: Alles is liefde! En waarin kunnen al deze varianten van gevoelens nu beter vertaald worden dan in muziek...

Zowel de muzikanten van harmonieorkest Euphonia als de zangers van Vocaal Ensemble Collage hebben natuurlijk liefde voor muziek en dat brengen zij in dit gezamenlijke concert graag ten gehore. Euphonia zal tijdens dit concert bekende liefdesverhalen laten horen, waaronder Suite from the ballet Romeo & Juliët van Sergej Prokofiev en Carmen Suite No.1 van Georges Bizet.
Collage uit Dokkum vertolkt met veel passie en zichtbaar plezier een grote diversiteit in muziekstijlen. De zangers en zangeressen zoeken, onder muzikale leiding van Albertus de Jong, steeds de grenzen op van hun muzikale kunnen. Zij zullen u a-capella, met begeleiding van pianiste Saskia Zoet óf samen met Euphonia vocaal verrassen!

De concerten zijn op zaterdag 6 april om 20.00 uur in de Gasthuiskerk te Bolsward en op zondag 7 april om 16.00 uur in de Grote of Sint Martinuskerk te Dokkum.

Kaarten à € 12,50 aan de zaal óf € 10,00 via de online-voorverkoop op www.collagedokkum.nl/reserveren én bij Echte Bakkers Posthuma in Wommels, Sneek, Scharnegoutum en Bolsward.


15 december 2018 KERSTCONCERT


Dit concert wordt gehouden in de prachtige Martinikerk in Bolsward
.
Het is het jaarlijkse Kerstconcert van harmonieorkest Euphonia uit Wommels. Het concert wordt gegeven in samenwerking met On the Move, het jeugdorkest van het Stedelijk Harmonieorkest uit Sneek. De jeugdleden van Euphonia spelen sinds 2018 bij dit orkest. On the Move bestaat uit ruim 50 jonge en enthousiaste muzikanten in de leeftijdsgroep van 10 tot 18 jaar. Zij geven regelmatig optredens, variërend van koffieconcerten tot deelname aan concoursen. KC1De leiding van het orkest is in handen van Tseard Verbeek.
Het harmonieorkest, onder leiding van Rolf Verbeek, zal dit jaar naast een repertoire passend bij kerst, onder andere het Concertino voor fluit en orkest van Chaminade uitvoeren. De soliste is Margriet Bootsma, zij is afkomstig uit de eigen vereniging.

Koop snel uw kaarten in de voorverkoop bij Echte Bakkers Posthuma in Wommels, Sneek, Scharnegoutum en Bolsward.
Donateurs krijgen korting!

 

ETC1
'n Muzikale avond op'e Terp
WOMMELS - Zaterdag 7 juli a.s. wordt Wommels weer muzikaal getrakteerd. Alle afdelingen van CMV Euphonia zullen zich presenteren. We hopen op een mooie zwoele zomeravond op de Terp. Er is veel ruimte op de Terp, dus plaats genoeg voor familie, vrienden, neven, nichten, ooms, tantes, buren en andere bekenden.

Harmonieorkest in Maastricht
MAASTRICHT - Harmonieorkest Euphonia Wommels heeft op 8, 9 en 10 juni een bezoek gebracht aan de meest Bourgonische stad van Nederland: Maastricht. Er is gespeeld in de muziektent op het Vrijthof en op zondagmorgen een mis muzikaal opgeluisterd in de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw (officieel Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming, ook wel Sterre-der-Zee of Slevrouwe genoemd) Een weekend voor herhaling vatbaar!

1. klik
hier voor het fotoverslag van Diana Tuinenga staande foto's
2. deze foto's zijn van Elske Roorda - Posthuma
3.
dit zijn de foto's van Margriet Bootsma
4. bekijk hier de foto's van Antsje Visser (met muziek)
5.
hier is het fotoverslag van Maarten Bos (met muziek)

VALENTINA TOTH in de Martinikerk Sneek
SNEEK - Zaterdag 17 maart geeft harmonieorkest Euphonia Wommels een concert met als speciale gast pianiste Valentina Tóth. Wellicht kent u haar van het programma de Tiende van Tijl, te zien op NPO 2. Valentina Tóth (1994, Leeuwarden) won onder andere de eerste prijs Toth1op het Prinses Christina Concours in Den Haag en de eerste prijs op het Internationaal Muziekconcours in Stockholm. Uiteraard is de harmonie erg ingenomen een concert met Tóth te mogen geven!

Het programma van deze avond zal bestaan uit muziek van Russische componisten als Mussorgsky en Rimsky-Korsakov. Valentina zal soleren in Pianoconcert no. 2 van Shostakovich.

Het concert is in de prachtige Martinikerk in Sneek en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12.50, kinderen tot 12 jaar zijn gratis.
Voorverkoop via de leden van het harmonieorkest en bij Echte Bakker Posthuma in Wommels, Bolsward, Sneek en Scharnegoutum.Sfeervol Kerstconcert in Harlingen
Harmonieorkest Euphonia Wommels samen met
het Interkerkelijk Mannenkoor EDOZA

Een zeer goed bezocht concert met sfeervolle kerstmuziek

kerstaffiche1Harlingen - Zaterdag 16 december j.l werd er in de Grote Kerk in Harlingen een sfeervol Kerstconcert gegeven door ons Harmonieorkest en het Interkerkelijk mannenkoor EDOZA uit Sneek.
Er werd op hoog niveau gemusiceerd door zowel het mannenkoor als het harmonieorkest. Diverse muziekstukken werden samen uitgevoerd. De beide dirigenten en pianist/organist waren goed 'op dreef' en met de samenzang is het publiek in de juiste kerstsfeer gebracht.

(klik hier voor een fotoimpressie van het concert door Henk Bootsma)
Zomers Avondconcert
Harmonieorkest, Jeugdorkest én de Basisschooljeugd van Wommels

WOMMELS - Zomers getint programma van het Harmonieorkest Euphonia Wommels met een optreden van het Jeugdorkest en de muzikanten in spé van de Basisschool van Wommels. Een gevarieerd muzikaal aanbod op een schitterende locatie in ons eigen dorp.

zomeravond1Deze concerten aan het water, zijn inmiddels traditie in Wommels en voor het publiek een prachtige gelegenheid om Euphonia weer eens te beluisteren. Neem voor de gezelligheid uw eigen stoeltje mee. Misschien is een plaid niet verkeerd als het aan de frisse kant blijkt te worden.
U kunt zelfs uw eigen wijntje en toastjes met diverse Franse kaasje meenemen, maar als u dat liever thuis laat, zorgen wij er voor, want in de pauze én na afloop is er een hapje en een drankje. Een mooie gelegenheid om na de muziek weer eens gezellig met elkaar na te praten. Om de prijs hoeft u het niet te laten, want de toegang is GRATIS!
(je kunt de affiche ook downloaden, uitprinten en voor je raam hangen!)


The Armed Man
Een mis voor de vrede’ van Karl Jenkins

afficheArmedMan1
Dokkum | Bolsward - Op zaterdag 8 en zondag 9 april zullen harmonieorkest Euphonia uit Wommels en vocaal ensemble Collage uit Dokkum het bijzondere werk ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins uitvoeren. The Armed Man is in 1999 gecomponeerd als anti-oorlog mis en is opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis.

The Armed Man bevat delen uit een traditionele Rooms-Katholieke mis (Kyrië, Sanctus, Angus Dei en Benedictus) maar ook citaten en teksten uit de Bijbel, de Koran en de Mahabharata (Hindoeïsme). Muzikaal is het een zeer veelzijdig en spannend stuk, waarin verschillende emoties worden weergegeven. The Armed Man roept op tot verzoening en vrede tussen de verschillende religies; ook in de huidige tijd een actueel thema.

Dit werk wordt uitgevoerd door de 55 leden van harmonie Euphonia uit Wommels en vocaal ensemble Collage uit Dokkum, beiden voor de gelegenheid onder leiding van Rolf Verbeek. Collage wordt speciaal voor dit project uitgebreid tot een koor van 40 ervaren zangers en zangeressen. Als solisten zullen optreden Welmoed van der Molen (sopraan) en Albertus de Jong (bariton).

De eerste uitvoering is op zaterdag 8 april om 20.00 in de Grote kerk in Dokkum, de tweede uitvoering op zondag 9 april om 16.00 in de Martinikerk in Bolsward. De kerken zijn een half uur voor aanvang open. Kaarten kosten in de voorverkoop € 13,50 en te verkrijgen bij Echte Bakker Posthuma (Wommels, Bolsward, Sneek en Scharnegoutum), Echte Bakker Eddy de Jong (Dokkum en De Westereen) en Van der Zwaag Muziek te Dokkum.
Aan de kassa betaalt u € 15,00 voor een toegangsbewijs.

Voorverkoop online via http://www.collagedokkum.nl/reserveren/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Harmonieorkest Euphonia:
Johan Koornstra: 06-21104990
johankoornstra@hotmail.com

Vocaal ensemble Collage Dokkum:
Anneke Faber: 06-29384789
manager@vocaalensemblecollage.nl
 Sfeervol Kerstconcert in Workum
Harmonie Euphonia Wommels en Koarbizznizz
zaterdag 16 december om 20.00 uur (kerk open 19.30 uur) 

 

Kerst1Het traditionele kerstconcert van het harmonieorkest van Euphonia Wommels wordt dit jaar gegeven in samenwerking met Koarbizznizz. Dit koor bestaat uit elf leden en staat onder leiding van Siebren Kramer. Zij treden regelmatig op met een breed repertoire. Zij zingen zowel klassiek als modern. In 2014 verleenden zij hun medewerking aan het kerstconcert van Omrop Fryslân televisie. 

Het orkest, bestaat uit zo’n vijftig leden en staat onder leiding van Rolf Verbeek. Haar repertoire is eveneens divers. Gedurende het jaar worden zowel klassiek getinte werken als ook lichte muziek gespeeld. De muziek wordt veelal aangepast aan de gelegenheid. Onlangs werd Euphonia kampioen in de 1e klasse op het ONHK. Deze avond kunt u als publiek luisteren naar muziek die past bij de ambiance van de kerk en de periode van het jaar. 

Tijdens het concert zal er naast individuele en gezamenlijke optredens ook een samenzang zijn met het publiek. In het voorprogramma zal het jeugdorkest optreden. Zij spelen veelal traditionele kerstliederen, terwijl het publiek de kerk in komt.


Harmonieorkest Euphonia Wommels wint eerste
Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen

DRACHTEN – Harmonie Euphonia Wommels neemt afgelopen zaterdag
5 november de kampioensbeker van de eerste
Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen ONHK mee naar Wommels. De ruim 50 leden van Euphonia behaalden, onder kampioenenleiding van dirigent Rolf Verbeek, 87 van de 100 punten met haar uitvoering van Wind Sketches’ van Philip Sparke. Twee quotes uit het juryverslag: 'Een hele knappe en muzikale uitvoering van dit lastige werk' aldus jurylid Tijmen Botma. 'Ik heb genoten van een mooie uitvoering van dit moeilijke werk, complimenten aan de dirigent en musici' aldus jurylid Arnold Span. Na deze 'boppeslach' werkt Euphonia verder naar haar kerstconcert op zaterdag 17 december. Dit concert is een samenwerking met vocaal ensemble Koarbizznizz en vindt plaats in de St. Gertrudiskerk in Workum. (opname van Wind Sketches met dank aan Omrop Fryslân)

lees het verslag op de website van Omrop Fryslân
(even doorklikken om het winnende muziekstuk te beluisteren)
hier vind u een fotoimpressie van de 'kampioenen'

Harmonieorkest presenteert nieuwe aanwinsten
WOMMELS - Zaterdagavond 21 mei j.l. werd tijdens het Euphonia Totaal Concert, een speciaal aangepaste Esbas officieel aangeboden aan onze vereniging door Ultsje Wiersma, voorzitter van de FKWWI. Ook werd een terpfoto1andere nieuwe aanwinst gepresenteerd: een prachtige nieuwe basklarinet! Feriening Kollektief Wynmunebesit Wommels Iens en alle andere sponsoren: nogmaals hartelijk dank!


Euphonia Totaal Concert op Terplûden jubileum
In de week van 21 tot 29 mei viert de Stichting Terplûden haar 15- jarig jubileum. Dit viert zij door de Tinte een week op de Terp te zetten. Een ieder ET1die dat wil, krijgt dan de gelegenheid om zich te presenteren op de Terp.
Ook Euphonia heeft zich voor dit podiumfestijn aangemeld. Op 21 mei, om 19.30 uur zal
“Euphonia Totaal” een avondvullend programma verzorgen op de Terp. Alle geledingen van de vereniging zullen aan de presentatie van twee keer veertig minuten deelnemen. Het gaat om op-tredens van de colorguard-groepen, de jeugd van de MPB, jeugd in de band 2WHOM, het jeugorkest van de Harmonie, de Melody en Percussion Band en het Harmonieorkest. Er zijn in totaal zo’n honderd muzikanten en danseressen bij betrokken.

Met dit grootse gebeuren wil Euphonia alle Wommelsers bedanken voor de ondersteuning (op wat voor manier dan ook) die zij hebben gegeven aan Euphonia. Dit concert is dus een aubade aan het dorp. Dit concert mag u niet missen! Komt allen!

Terugblik Rommelmarkt

Op 16 april is zijn vele leden van de vereniging druk in de weer geweest op, rond en bij de Rommelmarkt. In de ochtend waren er zeven auto’s met kar op pad op de spullen op te halen. Het aanbod was prima in orde. Na sorteerwerk rond het kaatsveld kon de markt om 13 uur beginnen. Helaas werkte dit jaar het weer niet de gehele dag mee. Zowel vlak voor als tijdens de verkoop van de spullen was er regen. Dit was niet voor elk artikel aangenaam. Gelukkig is er ook met ‘waterschade’ nog het nodige verkocht.Via deze weg willen wij een ieder die langs is geweest en/of die heeft geholpen tijdens de markt (op wat voor manier dan ook) hartelijk bedanken voor zijn/haar inzet.

Sfeervol Passieconcert Euphonia en Collage
SNEEK - Ademloos zat het publiek na de slotnoot te wachten tot iemand het
applaus zou inzetten. Zaterdagavond 19 maart vond het gezamenlijke concert van Vocaal Ensemble Collage uit Dokkum en Harmonieorkest Euphonia plaats. Het harmonieorkest opende het concert met Saga Maligna van Bert Appermont. Daarna zong het koor diverse liederen van hedendaagse componisten, van o.a. Maurice Duruflé, Ole Gjeilo en Bob Chilcott. Samen werden er enkele delen uit de Matthäus Passion van Bach ten gehore gebracht. Tundra van Ola Gjeilo en enkele delen van The Armed Man van Karl Jenkins werden met begeleiding van het harmonieorkest door het publiek zeer gewaardeerd. Tijdens het verstilde lied van Prayer of the Children (het gebed van de oorlogskinderen van de Balkan) van Kurt Bestor kon je een speld horen vallen. Tekenend voor deze avond tijdens het concert in de Zuiderkerk in Sneek.
Het grote gezamenlijke werk was Liberations van David Maslanka. Een gewaagd muziekstuk met een geweld aan slagwerk en veel scherp koper en aan het eind een fantastisch uitgevoerde finale door een select ploegje muzikanten van het harmonieorkest. Prachtige soli van altsaxofoon en klarinet werden beloond met een staande ovatie van het enthousiaste publiek. Tijdens de toegift; You Raise Me Up, werd hier en daar zachtjes meegezongen en enkele hoofden deinden mee op het ritme van dit overbekende lied. 't Was voor de muzikanten, de zangers en het publiek een avond om met genoegen op terug te kijken. Koor en harmonieorkest waren het er over eens, dat deze samenwerking een vervolg moet krijgen.
foto's van dit Passieconcert kunt u hier vinden.

Euphonia Wommels laat bijzondere Eb-Bas bouwen
Voor één van haar trouwe leden heeft de harmonie van Euphonia Wommels een zeer bijzonder instrument laten bouwen. Desbetreffend lid ervaarde vanwege artrose in vooral zijn rechterhand grote moeite met het uitoefenen van zijn hobby, het maken van muziek bij de harmonie. Om te voorkomen dat de artrose roet in het eten zou gooien heeft Euphonia een aangepaste Eb Bas laten bouwen, een zeer bijzonder instrument waarbij een deel van de bediening naar de linkerhand verplaatst is.

De bouw van dit instrument is mede mogelijk gemaakt door giften van de Feriening FKWWI, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Woudsend anno 1816 en Fonds Bolsward-Dronrijp. Dankzij deze giften kan deze musicus nog jaren muziek blijven maken bij Euphonia. Hiervoor is Euphonia hen zeer erkentelijk.

zaterdagavond 19 maart a.s.
Passieconcert met vocaal ensemble Collage Dokkum

Sneek - Op zaterdag 19 maart organiseert harmonieorkest Euphonia Wommels in samenwerking met Vocaal Ensemble Collage Dokkum een passieconcert in passiede Zuiderkerk in Sneek. Euphonia zal samen met Collage een prachtig programma ten gehore brengen. Onder andere Liberation van Maslanka, Saga Maligna van Bert Appermont, enkele delen uit The Armed Man van Jenkins en diverse koralen van Bach zullen worden uitgevoerd. Euphonia en Collage zullen zowel individueel als samen te horen zijn. De prachtige klanken van het harmonieorkest in samenspel met het vocaal ensemble zullen de Zuiderkerk vullen, een concert dat u niet mag missen! Het harmonieorkest staat onder leiding van Rolf Verbeek en Vocaal Ensemble Collage staat onder leiding van Albertus de Jong. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur.
De entree bedraagt € 7.50, kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Kaarten zijn in de voorverkoop (vanaf 1 maart) verkrijgbaar bij Echte Bakker Posthuma in Scharnegoutum, Sneek, Bolsward en Wommels en bij de leden van het harmonieorkest.
De Zuiderkerk in Sneekstaat aan de Rienck Bockemakade nr. 7

Bestel hier uw kaarten!

KERST1Zaterdagavond 12 december Kerstconcert in Bolsward
Op 12 december geeft Euphonia haar Kerstconcert in samenwerking met Iris Kroes!
Iris Kroes (1992) is bekend als winnares van
The Voice of Holland 2012, waar ze grote indruk maakte met haar mooie, warme stem en begeleiding op haar harp.
Dit Kerstconcert zal gepresenteerd worden door Sjoerd van Beem uit Wommels.
Het belooft een prachtige avond te worden, met ingetogen en uitbundige muziek en verrassende verhalen! Het concert vindt plaats in de sfeervolle Martinikerk te Bolsward. De kerk is open vanaf 19.00 uur met in het voorprogramma het jeugdorkest. Kaartjes kosten €10,00 en kinderen tot 12 jaar zijn gratis!

Hoe bespeel ik een blaasinstrument?
Gastles op de brede school van muziekdocenten Luc Feikens en Tseard Verbeek

item2 item4 item5
WOMMELS - Vrijdag 9 oktober 2015 gaven Tseard Verbeek en Luc Feikens een gastles op beide basisscholen in Wommels. Alle kinderen van groep 6, 7 en 8 kregen uitleg over specifiek de trompet, trombone en klarinet. Vol aandacht keken de kinderen toe en enthousiast reageerden ze op de vraag "wie wil het eens proberen?"

Een paar kinderen kregen hiervoor de kans, maar ook voor de anderen is er de mogelijkheid om drie gratis proeflessen te volgen op een instrument naar keuze. De lessen starten na de herfstvakantie en worden gegeven in kleine groepjes.
De instrumenten mogen dan mee naar huis om extra te kunnen oefenen.
Heb je belangstelling; stuur dan een email naar:
Monique Heeringa


item6Zondag 11 oktober Een middag aan zee in Bolsward
WOMMELS - Een middag aan zee in het MarneTheater in Bolsward met muziek van harmonieorkest Euphonia Wommels en Shantykoor 'Skomjend Wiid' uit Bolsward.
Wil je meer te weten komen over het Shantykoor? Surf dan naar hun website:
www.shantykoorskomjendwiid.nl
item7Vrijdag 26 juni ZomeravondConcert-impressie
WOMMELS - Op vrijdag 26 juni a.s was het gelukkig mooi weer. In het Theater aan het Water, op it Ald Hiem in Wommels is die avond genoten van prachtige muziek van het harmonieorkest over sterren en planeten. Het jeugdorkest heeft na de pauze het publiek verrast met een mooi optreden tijdens dit
jaarlijks terugkerend Zomeravondconcert. Kijk voor een foto-impressie op onze fotopagina. Met dank aan Henk Bootsma!item13Zaterdag 18 april Rommelmarkt
Op zaterdagmiddag 18 april vindt de jaarlijkse rommelmarkt weer plaats in Wommels, georganiseerd door muziekvereniging Euphonia Wommels. Komt allen!!! Een rommelmarkt zonder 'rommel' is natuurlijk niks. Dus: heeft overbodige spullen, meubels, speelgoed, fietsen, boeken, elektronica, enzovoorts? Zet het 's ochtends vroeg aan de weg, wij halen het voor u op!


 

Harm Posthuma benoemd tot erelid van CMV Euphonia

Dinsdag 10 maart is onze fagottist Harm Posthuma benoemd tot erelid van onze vereniging.

item14 item15

Harm is in de periode 1982 tot 2009 zeer actief geweest als bestuurslid en heeft daarnaast vele projecten opgezet. Nog altijd is Harm actief lid van onze vereniging. Wij danken Harm voor zijn inzet in de afgelopen jaren en hopen dat hij nog vele jaren, nu als erelid, bij onze vereniging zal blijven.

Harmonie Euphonia Wommels brengt Sprookjes en Fantasie

Sneek – Harmonieorkest Euphonia Wommels bracht op zondag 8 maart diverse sprookjes en fantasieën ten gehore in de Noorderkerkzaal van het Cultureel Kwartier Sneek. Met 150 toeschouwers was de zaal nagenoeg vol.

De voorstelling werd gepresenteerd door Wendelien Kloosterman die op het laatste moment moest invallen voor een dwerg met een rode puntmuts. De dwerg zou het geheel presenteren maar deze haakte af vanwege de zenuwen. Wendelien nam het publiek mee op reis door de muzikale wereld van sprookjes als Aladdin, Beauty and the Beast en fantasieverhalen als The Hobbit en Loch Ness.
klik hier voor het fotoverslag van Henk Bootsma fotografie uit Wommels
sprookjesaff

Harmonieorkest
EUPHONIA Wommels brengt
Sprookjes & Fantasie

Zondagmiddag 8 maart a.s. speelt ons harmonieorkest in de Noorderkerkzaal van het Cultuur Kwartier Sneek. Om 14.30 uur kan je met je ouders, opa en oma, broer en zus, oom en tante, buurman en buurvrouw genieten van een prachtig concert. Deze middag staat in het teken van sprookjes en fantasie. Velen kennen Aladdin, Belle en het Beest, Loch Ness en de Hobbits. Bekende melodieën hieruit zullen door de 55 leden van Harmonieorkest Euphonia Wommels onder leiding van Rolf Verbeek, ten gehore wordengebracht. Het concert is toegankelijk voor jong en oud en begint om 14.30 uur. Kaarten à € 7.50 (kinderen t/m 12 jaar gratis) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Echte Bakker Posthuma in Wommels, Bolsward, Sneek en Scharnegoutum of bij de leden van het harmonieorkest. Alles wordt die middag verteld en aan elkaar gepraat door Wendelien Kloosterman. Kom op tijd, want het aantal zitplaatsen is beperkt.


Donateurconcert Harmonie Euphonia Wommels
i.s.m. Harmonie Crescendo Drachten
aff08112014a
Op zaterdag 8 november aanstaande verzorgd het harmonieorkest van Euphonia Wommels haar donateurconcert in samenwerking met de harmonie Crescendo uit Drachten. Hoewel beide orkesten veel gemeen hebben en Wommels – Drachten geen grote afstand is, is het nog nooit tot een gezamenlijk concert gekomen.
Euphonia staat onder leiding van Rolf Verbeek, Crescendo onder leiding van Klaas van der Woude. Naast deze persoonlijke band (Rolf is een leerling aan het conservatorium van Groningen waar Van der Woude les geeft) zijn er nog enkele familiare banden tussen beide orkesten. Rolf zijn vader speelt trompet bij Crescendo Drachten en Elly Kieft, lid bij Crescendo, is de zus van onze voorzitter en spelend lid Wijnand Kieft en tante van hoboïst Swanhilde Kieft.
Euphonia zal een gevarieerd programma presenteren met onder andere muziek uit de musical Miss Saigon van componist Claude Michel Schönberg en Alain Boublil, Loch Ness van Johan de Meij, Entornos van Amando Blanquer Ponsoda.
Het concert begint om 20.00, de zaal zal vanaf 19.30 open zijn.
Entree is € 5.00 maar voor donateurs van Euphonia slechts € 3.50.


Grote Clubactie
Elk jaar vindt in september de Grote Clubactie plaats. Dit jaar doen wij ook mee en willen natuurlijk zo veel mogelijk loten verkopen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Bovendien maken lotenkopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van €100.000,-!! Hieronder vind je meer informatie over hoe de actie in elkaar steekt.


De Grote Clubactie start op
zaterdag 13 september. Vanaf die dag mag je beginnen met de lotenverkoop.

Je mag de loten verkopen aan wie je wilt, te beginnen bij je familie, vrienden, buren, enz. Is je boekje vol of ben je klaar met verkopen? Lever het dan in bij de vereniging voor 28 oktober.
de Majorette's bij Aukje en Rienk Punter
de MPB bij Sjoerd Groenendijk
orkestleden bij Elly Scheltinga
jeugdorkestleden bij Monique Heeringa en Annette Adema
 


Harmonieorkest Euphonia Wommels bij
HaFaBra-directie
Hendrik Marinus


HEERENVEEN - Vrijdag 6 juni aanstaande zal de harmonie Euphonia Wommels in de Rinkelbom in Heerenveen een concert geven. Het betreft hierbij het afstuderen (directie) van Hendrik Marinus, student aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Onder andere de Armenian Dances van Alfred Reed en Meditation from Thaïs van Jules Massenet en bewerking van Hendrik Marinus zullen ten gehore gebracht worden, het laatste stuk met solisten op harp en viool.
Naast Harmonie Euphonia Wommels zullen De Provinciale Brassband Groningen en Brassband 'De Waldsang' uit Buitenpost haar medewerking verlenen aan dit afstudeerconcert. De Wâldsang staat onder leiding van oud Euphonia lid Annemarieke Bos. U bent van harte uitgenodigd om dit concert gratis bij te wonen.


FOTO'S van de ROMMELMARKT van 19 april 2014
Een foto-impressie van Henk Bootsma
 


EUPHONIATOTAALEUPHONIA TOTAAL concert


Op zaterdag 17 mei a.s. staat de Terp van Wommels in het teken van EUPHONIA. Dan vindt om 20.00 uur 's avonds, het concert plaats van de complete muziekvereniging; van Jeugdorkest, Colorguards, het Harmonieorkesten de Melody and Percussionband. De toegang is gratis en het beloofd een groot muzikaal evenement te worden.
 


'It giet oan' in Deurne
Op zaterdag 22 maart is het harmonieorkest vertokken naar het zuiden des lands voor een uitwisselingsconcert met de koninklijke Harmonie Deurne.
Wij werden daar zeer gastvrij onthaald in hun eigen repetitiegebouw.
Ons nachtverblijf was perfect geregeld in een hotel in Geldrop, waar onze huidige harmonieleider Johan Koornstra, een deel van zijn studietijd heeft doorgebracht. Een pluim op zijn hoed! De catering is door het gastorkest aangeboden en wij hebben heerlijk gegeten en gedronken. In het inpandige cultureel centrum hebben beide harmonieorkesten acte de présence gegeven.
Daarna nog even een afzakkertje met de gastmuzikanten en fijn integreren met de nodige rondjes. Terug naar Geldrop nog een slaapmutsje in de bar en terugkijken op een leuke avond.
Zondagmorgen vroeg uit de veren om een deel van de repetitie van ons voorbeeldorkest de Harmonie St. Michaël Thorn, bij te wonen.
Met oren op steeltjes hebben we geluisterd hoe dirigent Ivan Meylemans het orkest onder handen nam. Heel leerzaam om dit mee te maken en te zien hoe 'zij dat doen daar in het zuiden!'
Inmiddels was er een stadsgids gearriveerd, die een grote groep Euphonianen op sleeptouw nam door het prachtige witte stadjes Thorn. Uiteraard bleven enkele Friezen aan de bar hangen om zoveel mogelijk informatie (en bier) tot zich te nemen, om maar niks te missen van die harmoniecultuur, waar wij voorlopig in het noorden alleen maar van kunnen dromen.
Zo'n weekend was voor iedereen voor herhaling vatbaar!
(bekijk de foto-impressie van Antsje Smits)

 


Kerstconcert Euphonia met Miranda van Kralingen
Op zaterdag 14 december geeft het harmonieorkest van Euphonia Wommels haar jaarlijkse kerstconcert in de Martinikerk in Bolsward. Dit jaar geven zij dit concert in samenwerking met niemand minder dan zangeres Miranda van Kralingen. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Echte Bakker Posthuma (Wommels, Bolsward, Sneek) voor €10.00. Aan de deur is de entree €12.50 (donateurs: €10.00). Dit jaar is het exact 25 jaar geleden dat Euphonia voor het laatst een kerstconcert gaf met medewerking van Van Kralingen, toen in het Dielshžs. Een mooie aanleiding om weer samen een kerstconcert te verzorgen! In de tussentijd heeft Miranda van Kralingen een grote groei doorgemaakt, zo zong zij onder andere het Ave Maria op de bruiloft van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en is zij momenteel artistiek leider van Opera Zuid in Maastricht. Naast de muziek met zang zal het orkest enkele werken ten gehore brengen in kerstthema. Het concert begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 is de kerk open en zal het jeugdorkest van zich laten horen.

 

Zomeravondconcert EUPHONIA in teken van Jong talent
WOMMELS - Onder de noemer ’Theater aan het water’ zal er in Wommels op zaterdagavond 14 juli a.s. een concert van het harmonieorkest van Euphonia Wommels plaatsvinden. Op het Ald Hiem staat de Terpludentent dan al klaar en daar zal het Harmonieorkest van Euphonia Wommels plaatsnemen om een muzikale bijdragete leveren aan het zomergevoel van de luisteraars.

Tijdens dit openluchtconcert zal worden gesoleerd, gepresenteerd en gedirigeerd door jong talent. U kunt genieten van bekende en onbekende muziek, van klassiek tot meezingers. Neem een heerlijke (tuin)stoel mee en misschien is een plaid in dit Hollands klimaat ook niet overbodig. Je kunt zelfs vanuit je eigen boot(je) dit concert bijwonen. We zitten tenslotte aan het water! Wie weet kan er bij mooi weer, onder het genot van een hapje en een drankje nog tot in de kleine uurtjes...

Bij slecht weer wijken we uit naar It Dielshûs (it Bosk - Wommels), dus het concert zal altijd plaatsvinden.


Bevrijdingsconcert in Grote kerk op hoog niveau


(Foto: HC - Ubbo Posthuma)

HARLINGENZaterdagavond bracht het Chr. Harmonieorkest Euphonia uit Wommels een Bevrijdingsconcert in de Grote kerk van Harlingen. Ook het Martini Jongenskoor uit Sneek gaf haar medewerking aan dit concert. Het was jammer dat niet meer stadgenoten dit concert bezochten, maar mede door bezoekers uit de gehele provincie was de kerk toch nog goed gevuld. Zij wisten dit concert op waarde te schatten.

 Door Ubbo Posthuma

Reden om dit speciale concert te houden was het feit dat Friesland op 15 april 1945 werd bevrijd. Naast de sponsors die dit concert mogelijk maakten, ondersteunden het Comité “45, Stichting Fryslan 1940-1945 en het Verzetsmuseum Friesland dit concert. Bestuurslid Harm Posthuma van Euphonia heette iedereen welkom in het bijzonder burgemeester Roel Sluiter en echtgenote, ereleden en sponsoren. Hij liet weten met deze muziekvereniging nog nooit in Harlingen gespeeld te hebben. “Er werd contact gezocht met het Harlinger CC, waar ik nog nooit van gehoord had”, zei Posthuma. “Nu ik dit comité heb leren kennen kan ik niets anders zeggen dat de Harlingers trots op hen mogen zijn.” Tot slot wees de spreker er nog op dat op deze avond geen presentatrice aanwezig zou zijn, maar dat alle communicatie door middel van een beamer-presentatie zou plaats vinden.

 Burgemeester Roel Sluiter noemde het een groot genoegen deze avond te mogen openen. “Een concert dat gaat over de zee en Engeland, waarbij het 100 jaar is geleden dat de Titanic is vergaan. Een avond om te gedenken in ontspannenheid en sfeer. Ik wens u allen heel veel luister plezier.” Harmonieorkest Euphonia onder leiding van haar jonge dirigent Rolf Verbeek, begon haar muzikale reis met The First of the Few, waarbij de symfonische klankkleur al gauw tot zijn recht kwam.

 Vervolgens was het de beurt aan het Martini Jongenskoor dat zich kenmerkte door de zogenaamde trebles. Jongens die de sopraanpartijen zingen en aangevuld worden met alten, tenoren en bassen. Aangezien het koor verdeeld is in Cantores en Decani ontstaat  een dubbelkorige opstelling. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om 8-stemmige koormuziek uit te voeren. Onder leiding van dirigent Rintje de Wies werd op uiterst subtiele wijze het nummer ‘Out from the Deep’ uitgevoerd, gevolgd door ‘Haste thee, O God’ van Adrian Batten. ‘I Will lift up mine eyes’ psalm 121, Pelgrimslied was een werk dat met orgelbegeleiding van Sietze de Vries uitstekend werd weergegeven. De zuiverheid van het koor was op deze avond een streling voor het oor. Dit kwam ook weer tot uiting in ‘For I went with the multitude’ van Peter Aston, waar een van de jongste leden de solo op uitstekende wijze zong. 

 ‘The Seafarer’ werd weer uitgevoerd door het Harmonieorkest. Het betrof een aantal zeemansliederen origineel voor harmonieorkest en geschreven door de Engelse componist Haydn Wood. Deels is dit werk gebaseerd op vertellingen in het ‘Exeter Book’ een dichtbundel in oud Engels. De prachtige klankkleur werd op de juiste wijze weergegeven. Het harmonieorkest heeft een goede bezetting, waarbij de contrabas meteen in het oog valt. Maar ook de andere instrumenten zijn goed bezet, al blijven er altijd nog wensen zoals klarinetten, trombones en slagwerk. Het Martini Jongenskoor  sloot het eerste gedeelte van de avond af met psalm 115 vers 1 ‘Not unto us, O Lord’ van Thomas Attwood Walmisley, gevolgd door ‘They that go down to the sea in ships’ van Herbert Sumsion.

 Na de pauze hervatte de Wommelse harmonie het programma met een uitstekende weergave van ‘Nimrod’. Deze komt van de Engelse componist Edward Elgar en één van de meest gespeelde en bestudeerde composities uit het klassieke repertoire, de 'Enigma Variaties'. Deze Nimrod-melodie kan gerekend worden tot  één van de mooiste melodieën uit de geschiedenis van de Engelse klassieke muziek. Het nummer ‘I vow to thee my country’ is gebaseerd op het gedicht van Cecil Spring-Rice en op muziek gezet door Gustav Holst. Euphonia speelde het gedragen thema uit het vierde deel van zijn werk ‘The Planets’, een hele bekende typische Engelse melodie.

 Het zingen van het koor was op deze avond kippenvel. De zuiverheid en dynamiek maakte veel indruk op de bezoekers. In ‘You are teh new day’ in een arrangement van Simon Carrington werd dit maar weer eens bewezen. Ook op solistische wijze stond het koor zijn mannetje. In ‘Wither must I wander’ zong Gijs Bos de solo en werd begeleid op piano door dirigent Rintje de Wies. Het koor sloot af met ‘Lonesome Road’.

 De combinatie jongenskoor en orkest zorgde op deze avond voor veel afwisseling, waardoor het publiek zich geen minuut verveelde. ‘Jeruzalem’ was zo’n nummer dat gezamenlijk werd uitgevoerd. Door middel van de beamerbeelden kon iedereen de tekst meezingen. Natuurlijk was de uitsmijter van de avond voor Euphonia. Jacob de Haan schreef het prachtige gedragen nummer ‘Remembrance Day’. Dit ter nagedachtenis aan de doden. In verband met de bevrijding van Friesland in de Tweede Wereldoorlog en de ondergang van de Titanic was dit een mooi moment van bezinning tijdens dit concert met prachtig uitgevoerde nummers van harmonieorkest Euphonia uit Wommels en het Martini Jongenskoor uit Sneek. Bloemen waren er na afloop voor beide dirigenten en een staande ovatie van het publiek. Uiteraard kon een toegift niet ontbreken, waarbij nogmaals ‘Jeruzalem’ werd uitgevoerd. Het Centraal Comité ‘45 kon terugzien op een geweldige muzikale avond die om 21.45 uur werd besloten.


Wijzigingen voorbehouden!
________________________
19 december 2021: Workum
Kerst
Concert
(lees verder...)
Concert met zangeres:
Petra Berger
bestel hier rechtstreeks uw kaarten
________________________