item3

item3a

item9

item10

item11

item12

item13

m13
logoEUPHONIA2010WIT


Jeugdorkest

Vaak beginnen de kinderen met AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming). AMV gaat via Rianna Wilckens, zij geeft ook muzieklessen op de beide basisscholen via MOSK. Tijdens deze lessen maken ze kennis met de verschillende aspecten van de muziek: zingen, muziek maken, luisteren naar muziek en muzieknotatie.

Informatie over de muzieklessen zijn te vinden op de website van Centrum voor Kunsten & Ritmyk, www.cvksneek.nl Om een instrument te willen bespelen is het niet noodzakelijk om AMV-lessen te hebben gevolgd. Iedereen vanaf ongeveer 8 jaar kan op les.

Er is een samenwerking met het "harmonie-orkest (Stedelijk) uit Sneek. Na ongeveer 10 weken spelen op een instrument kunnen leerlingen al instromen in het "opstap-orkestje" "keep goïng" dit orkestje repeteert elke donderdag van 16:30-17:30 (met uitzondering van schoolvakanties) Wanneer ze wat hier wat ervaring in samenspelen hebben opgedaan kunnen ze doorstromen naar het jeugdorkest "on the move", zij repeteren elke woensdag van 18:00-19:30 (met uitzondering van schoolvakanties) De doelstelling van “on the move” is; “we houden er een jeugdorkest op na wat zelfstandig opereert, met repertoire wat past bij hen en waar vooral speelplezier belangrijk is”. Door deze samenwerking kunnen wij onze leden de mogelijkheid bieden om een goede orkestscholing te krijgen, door te spelen in een volledig orkest en dat met eigen leeftijdgenootjes, wat veel leuker is!! Wanneer de jeugdleden dan een aantal jaren ervaring hebben opgedaan, dan zal dat de doorstroming naar het A-orkest van Euphonia gemakkelijker maken, wat het speelplezier vergroot. 
“On the Move” verzorgd regelmatig enthousiaste optredens. Beide orkesten staan onder leiding van Tseard Verbeek.

Het Jeugdorkest CMV Euphonia bestaat op dit moment uit 5 jeugdleden, samen met Sneek spelen ze met ongeveer 40 jeugdigen in "on the move" Volwassenen zijn ook nog steeds wel welkom. Wanneer er weer voldoende jeugdleden zijn zullen we weer een eigen jeugdorkest in Wommels starten.


 

AGENDA
facebook
m3
m6
m9
m1224 maart 2019: IJsbrechtum
Koffieconcert (On The Move samen met Keep Goïng)
in het dorpshuis in IJsbrechtum
________________________
1 april 2019: Sneek
AMVconcert
in het Theater in Sneek
________________________
25 mei 2019: Sneek
Út Sneek
concerten in het centrum
van
Sneek
________________________
8 juni 2019: Zwolle
IJsseljeugdfestival
________________________
3 juli 2019: Wommels
Laatste repetitie
________________________
6 juli 2019: Sneek
afsluiting seizoen
________________________
28 augustus 2019: Sneek
Start seizoen 2019/2020
________________________

________________________