Over ons

Dirigent    Fotohoekje    Jeugd

Harmonieorkest Euphonia Wommels bestaat uit houtblazers, koperblazers en slagwerkers. De leden komen uit Wommels, maar trekt ook leden uit andere dorpen en steden. Sinds de promotie van 14 maart 2009 komt Euphonia uit in de eerste divisie. In november 2016 won Euphonia in de eerste divisie van de Open Nederlandse Harmoniekampioenschappen.

Elke dinsdagavond van 19.30-22:00 repeteren we in it Dielshûs in Wommels onder leiding van dirigent Tjeerd Barkmeijer. Tevens zijn er extra studiedagen en een studieweekend om het repertoire zo goed mogelijk te beheersen en de onderlinge band te versterken. Na de repetitie is er voor de geïnteresseerden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje, gezellig na te praten!
Er wordt gerepeteerd voor het geven van concerten zoals het jaarlijkse Kerstconcert en Zomeravondconcert in Wommels. We werken graag mee aan activiteiten in het dorp, zoals de Iepenlofttsjinst en de Freule. Ook vinden er zeer regelmatig samenwerkingen plaats met andere orkesten, artiesten of ensembles/koren. De afgelopen jaren was er een samenwerking met onder andere Vocaal Ensemble Collage, Greidebrass, Piter Wilkens en pianiste Valentina Tóth. We streven naar een symfonische klankkleur, maar hebben desalniettemin een gevarieerd repertoire!

Jeugdorkest On The Move & Keep Going

Jeugdleden kunnen vanaf slechts enkele maanden les al deelnemen in een echt jeugdorkest! Euphonia heeft sinds 2018 een samenwerking met het Stedelijk Muziekkorps te Sneek. Beide jeugdorkesten staan onder de enthousiaste leiding van dirigent Tseard Verbeek. 

Wat is er mogelijk?

  • Je volgt alleen of samen muzieklessen op een gekozen instrument. Er is keuze uit klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot, trompet, euphonium, trombone, hoorn, bastuba of slagwerk. 
  • Alleen muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker! Al na een paar maanden kun je mee spelen met Keep Going, een opstaporkest waarbij je leert om met verschillende muziekinstrumenten samen te spelen! Na deze opstapperiode kun je meespelen met het volwaardig jeugdorkest On The Move. Beide jeugdorkesten zijn een samenwerking met Stedelijk Muziekkorps Sneek. Uiteindelijk stroom je door naar het A-orkest van Chr. Harmonieorkest Euphonia Wommels.
  • Herintreders zijn altijd welkom om mee te repeteren met het A-orkest!
  • Je kunt naast de contributie* voor €3,50 p.m. een muziekinstrument huren van ons orkest.
    (*jeugdtarief: eerste jaar €6,50 p.m. zolang je nog niet bij een orkest speelt, daarna €14,- p.m.)

Meer informatie of vragen? Stel die dan via ons contactformulier!

Dirigent

Tjeerd Barkmeijer is een Nederlandse dirigent en recent afgestudeerd aan de gerenommeerde dirigentenopleiding van het Royal Northern College of Music in Manchester (VK), waar hij studeerde bij Clark Rundell en Mark Heron, en regelmatig les kreeg van Mark Elder. Hij behaalde zijn Master of Music in Performance met lof.
Het hoogtepunt van zijn carrière tot nu toe is het dirigeren van het BBC Philharmonic in een uitvoering met The Noon Witch van Dvorak en Khachaturian’s Piano Concerto met pianist Iyad Sughayer.
Andere professionele orkesten die hij dirigeerde zijn het Savaria Symphony Orchestra, Stavanger Symphony Orchestra, Northern Ballet Sinfonia en muzikanten van Manchester Camerata. Met een grote interesse voor muziektheater dirigeerde Tjeerd verschillende geënsceneerde opera- en operettevoorstellingen, zowel binnen als buiten de RNCM.
Als assistent-dirigent deed Tjeerd waardevolle ervaring op door onder meer Vasily Petrenko, Mark Elder, Andrew Manze en Antony Hermus te assisteren bij het Liverpool Philharmonic Orchestra, Hallé Orchestra, BBC Philharmonic en Noord Nederlands Orkest. In openbare masterclasses en privésessies had hij het voorrecht om te werken met tal van vooraanstaande dirigenten en pedagogen, waaronder Mark Shanahan, Nicholás Pasquet, Mark Stringer, Vassily Petrenko en Neil Thomson.
Als fervent pleitbezorger van nieuwe muziek en minder bekende 20e-eeuwse werken, bracht Tjeerd verschillende nieuwe composities in première voor zowel volledig symfonieorkest als kleinere ensembles.