Kerstconcert

Kerstconcert Harmonieorkest Euphonia Wommels en Melissa van Voorst

Traditiegetrouw geeft harmonieorkest Euphonia rond kerst een concert. Dit jaar met als soliste Melissa van Voorst. Een sopraan met een prachtige stem en sprankelende uitstraling. Als locatie is dit jaar gekozen voor de sfeervolle Martinuskerk in Reahûs. Op vrijdag 15 december zit het orkest klaar om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

De Friese sopraan Melissa van Voorst is opgegroeid in en met een veelzijdigheid aan muziek. Naast James Brown, Mozart en Elvis Presley klonk er bij haar thuis ook muziek uit de Cariben, waar veel op werd gedanst. Haar muzikale carrière is zij gestart op viool, maar door een blessure heeft ze zich toegelegd op haar andere passie: zingen.

Melissa heeft ervaring zowel op gebied van opera als oratorium en is een veelgevraagd soliste bij HaFaBra orkesten. Daarnaast is ze columniste van het Friesch Dagblad waar ze elke 4 weken een column over cultuur schrijft. Tijdens het concert klinken zowel liederen rond het thema kerst als ook liederen uit de opera wereld.

Euphonia, onder leiding van de bevlogen dirigent Ronald Slager, zal zonder Melissa ook van zich laten horen. Zo kunt u onder andere luisteren naar de Russian Christmas Music. Dit indrukwekkende en bekende werk is gebaseerd op oost-orthodoxe liturgische muziek. In deze muziek wordt de stem als enige instrument gebruikt. De componist Alfred Reed heeft deze klanken omgezet naar harmoniemuziek. Voor de muzikanten is het een uitdaging om deze sfeer neer te zetten. Naast dit stuk biedt het programma meer dan genoeg variatie. Zo zullen diverse vrolijke kerstnoten en samenzang de revue passeren.

Entree voor het concert is 10 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar via Tickets Kerstconcert Euphonia en bij de filialen van Echte Bakker Posthuma (Wommels, Bolsward, Sneek en Scharnegoutum).

Wij willen een ieder van harte uitnodigen voor dit concert.

Het evenement is afgelopen.

Datum

15.12.2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Kosten

€10,00

Locatie

Martinuskerk
Reahûs
QR code