Over ons

Dirigent    Fotohoekje    Jeugd

Kerstconcert 2022

Harmonieorkest Euphonia Wommels bestaat uit houtblazers, koperblazers en slagwerkers. De leden komen uit Wommels, maar trekt ook leden uit andere dorpen en steden. Sinds de promotie van 14 maart 2009 komt Euphonia uit in de eerste divisie. In november 2016 won Euphonia in de eerste divisie van de Open Nederlandse Harmoniekampioenschappen.

Elke dinsdagavond van 19.30-22:00 repeteren we in it Dielshûs in Wommels onder leiding van dirigent Ronald Slager. Tevens zijn er extra studiedagen en een studieweekend om het repertoire zo goed mogelijk te beheersen en de onderlinge band te versterken. Na de repetitie is er voor de geïnteresseerden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje, gezellig na te praten!
Er wordt gerepeteerd voor het geven van concerten zoals het jaarlijkse Kerstconcert en Zomeravondconcert in Wommels. We werken graag mee aan activiteiten in het dorp, zoals de Iepenlofttsjinst en de Freule. Ook vinden er zeer regelmatig samenwerkingen plaats met andere orkesten, artiesten of ensembles/koren. De afgelopen jaren was er een samenwerking met onder andere Vocaal Ensemble Collage, Greidebrass, Piter Wilkens en pianiste Valentina Tóth. We streven naar een symfonische klankkleur, maar hebben desalniettemin een gevarieerd repertoire!

Jeugdorkest On The Move & Keep Going

Jeugdleden kunnen vanaf slechts enkele maanden les al deelnemen in een echt jeugdorkest! Euphonia heeft sinds 2018 een samenwerking met het Stedelijk Muziekkorps te Sneek. Beide jeugdorkesten staan onder de enthousiaste leiding van dirigent Tseard Verbeek. 

Wat is er mogelijk?

  • Je volgt alleen of samen muzieklessen op een gekozen instrument. Er is keuze uit klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot, trompet, euphonium, trombone, hoorn, bastuba of slagwerk. 
  • Alleen muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker! Al na een paar maanden kun je mee spelen met Keep Going, een opstaporkest waarbij je leert om met verschillende muziekinstrumenten samen te spelen! Na deze opstapperiode kun je meespelen met het volwaardig jeugdorkest On The Move. Beide jeugdorkesten zijn een samenwerking met Stedelijk Muziekkorps Sneek. Uiteindelijk stroom je door naar het A-orkest van Chr. Harmonieorkest Euphonia Wommels.
  • Herintreders zijn altijd welkom om mee te repeteren met het A-orkest!
  • Je kunt naast de contributie* voor €3,50 p.m. een muziekinstrument huren van ons orkest.
    (*jeugdtarief: eerste jaar €6,50 p.m. zolang je nog niet bij een orkest speelt, daarna €14,- p.m.)

Meer informatie of vragen? Stel die dan via ons contactformulier!

Dirigent

Ronald Slager is sinds 2023 de vaste dirigent van Euphonia. Hij studeerde orkestdirectie bij Kenneth Montgomery en Jurjen Hempel in Utrecht en in Rotterdam. Sinds 2020 is hij dirigent en artistiek leider van projectorkest De Nije Symfony en sinds 2016 is hij de vaste dirigent van het Fries Kamer Orkest. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is Ronald actief voor het Frysk Muzyk Argyf, waar hij zich bezighoudt met de acquisitie van nieuwe componisten en het organiseren van concerten en cd-opnamen. Een muzikale duizendpoot dus.

Als dirigent is Ronald altijd op zoek naar hoe hij muziek mooier kan laten klinken en de impact op de luisteraar kan vergroten. Die zoektocht onderneemt hij samen met de orkesten waarmee hij werkt, waarbij hij de musici en het publiek meeneemt naar nieuwe inspiratiebronnen en inzichten.

Door muzikale richting en betekenis te geven, maar vooral door de musici te laten ervaren dat het volgen van een gezamenlijke weg een doel op zichzelf is, laat Ronald iedereen delen in zijn denkbeelden. Daarbij wordt men uitgenodigd van zichzelf te geven en letterlijk een persoonlijke noot toe te voegen aan het geheel. Als artistiek leider bedenkt Ronald nieuwe concepten; in de eerste plaats met als doel de muziek van een diepere betekenis te voorzien, maar ook met het oog op een grotere betrokkenheid bij het publiek. Deze aanpak leidt tot constructieve repetities en bevlogen concerten, gespeeld door musici waar het speelplezier vanaf straalt. Het publiek ervaart dat tijdens de concerten en deelt daarmee in de inspiratie en passie die doorklinkt in de muziek.

Ronald haalt op een positieve en opbouwende manier het beste uit muzikanten naar boven. Zijn energieke stijl is kenmerkend voor de passie waarmee hij samen met het orkest de muziek tot klinken brengt.