Over ons

Dirigent    Fotohoekje    Jeugd

Kerstconcert 2022

Harmonieorkest Euphonia Wommels bestaat uit houtblazers, koperblazers en slagwerkers. De leden komen uit Wommels, maar trekt ook leden uit andere dorpen en steden. Sinds de promotie van 14 maart 2009 komt Euphonia uit in de eerste divisie. In november 2016 won Euphonia in de eerste divisie van de Open Nederlandse Harmoniekampioenschappen.

Elke dinsdagavond van 19.30-22:00 repeteren we in it Dielshûs in Wommels onder leiding van dirigent Ronald Slager. Tevens zijn er extra studiedagen en een studieweekend om het repertoire zo goed mogelijk te beheersen en de onderlinge band te versterken. Na de repetitie is er voor de geïnteresseerden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje, gezellig na te praten!
Er wordt gerepeteerd voor het geven van concerten zoals het jaarlijkse Kerstconcert en Zomeravondconcert in Wommels. We werken graag mee aan activiteiten in het dorp, zoals de Iepenlofttsjinst en de Freule. Ook vinden er zeer regelmatig samenwerkingen plaats met andere orkesten, artiesten of ensembles/koren. De afgelopen jaren was er een samenwerking met onder andere Vocaal Ensemble Collage, Greidebrass, Piter Wilkens en pianiste Valentina Tóth. We streven naar een symfonische klankkleur, maar hebben desalniettemin een gevarieerd repertoire!

Jeugdorkest On The Move & Keep Going

Jeugdleden kunnen vanaf slechts enkele maanden les al deelnemen in een echt jeugdorkest! Euphonia heeft sinds 2018 een samenwerking met het Stedelijk Muziekkorps te Sneek. Beide jeugdorkesten staan onder de enthousiaste leiding van dirigent Tseard Verbeek. 

Wat is er mogelijk?

  • Je volgt alleen of samen muzieklessen op een gekozen instrument. Er is keuze uit klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot, trompet, euphonium, trombone, hoorn, bastuba of slagwerk. 
  • Alleen muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker! Al na een paar maanden kun je mee spelen met Keep Going, een opstaporkest waarbij je leert om met verschillende muziekinstrumenten samen te spelen! Na deze opstapperiode kun je meespelen met het volwaardig jeugdorkest On The Move. Beide jeugdorkesten zijn een samenwerking met Stedelijk Muziekkorps Sneek. Uiteindelijk stroom je door naar het A-orkest van Chr. Harmonieorkest Euphonia Wommels.
  • Herintreders zijn altijd welkom om mee te repeteren met het A-orkest!
  • Je kunt naast de contributie* voor €3,50 p.m. een muziekinstrument huren van ons orkest.
    (*jeugdtarief: eerste jaar €6,50 p.m. zolang je nog niet bij een orkest speelt, daarna €14,- p.m.)

Meer informatie of vragen? Stel die dan via ons contactformulier!

Dirigent

Ronald Slager staat sinds dit jaar voor ons orkest. Zeer binnenkort zal hier een stukje staan waarin hij over zichzelf verteld!