Harmonieorkest Euphonia te gast bij jubileumconcert Vocal Chain

Close Harmonykoor ‘Vocal Chain’ uit Harlingen bestaat dit jaar 40 jaar. Enkele jaren geleden stonden we voor het eerst samen op het podium tijdens een muziektheatervoorstelling in de Koornbeurs en zodoende waren we nu te gast op hun jubileumconcert op 23 april in de Martinikerk te Franeker. Ook zanger en pianist Wiebe Kaspers verleende zijn medewerking. Wat was het heerlijk om muziek te maken in deze prachtige kerk!

Vocal Chain trapte af met onder andere het prachtige lied ‘Ken je mij’ van Trijntje Oosterhuis en koorlid Klaas Boomsma soleerde in het nummer ‘Baba Yetu’, waarbij Euphonia de begeleiding verzorgde. Vervolgens speelde Wiebe Kaspers enkele nummers van zijn nieuwste album ‘Y’, gevoelige liedjes over een verbroken liefde. Euphonia ging verder met onder andere ‘Norma’ en bracht vervolgens, samen met Vocal Chain, enkele delen uit ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins ten gehore. Indrukwekkende en ook kwetsbare muziek. Een mis voor de vrede, hoe toepasselijk in deze tijd waarbij de oorlog zo dichtbij komt… Na de pauze waren er afwisselende nummers van Vocal Chain (en Wiebe Kaspers). En vervolgens o.a. onze uitvoering van het stuk ‘La Fanciulla del West’ van Puccini, welke door het publiek goed erg goed werd ontvangen!

Het concert werd afgesloten met woorden van dank. Vanuit Euphonia was er voor de koorleden een kleinigheidje als herinnering aan hun 40-jarig jubileum. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond!