Muziek in Nijland

Als harmonieorkest zijn wij sinds half januari 2022 weer aan het repeteren. Op zaterdag 12 maart hebben wij ons gepresenteerd op het Femuza festival in Nijland, ons eerste optreden na de lockdown.

Femuza is een festival voor korpsen in de gemeente Súdwest Fryslân. Ieder orkest speelt een programma naar eigen keuze, van zo’n 30 tot 40 minuten. Van een tweekoppige jury krijgen zij daarna een verslag over een gespeeld werk. Dit jaar waren Durk Lautenbach en Rob Goorhuis de jury.

Euphonia was het laatste orkest van de dag. Als muziek hadden we zowel ‘nieuw’ als ‘oud’ repertoire. Zo speelden we onder andere La Fanciulla del West, een suite gebaseerd op een opera van Puccini. Ook speelden we Bird Flight, een solostuk voor twee saxofoons, geschreven door Meine Verbeek.

Na even wennen aan de akoestiek hebben we een programma neergezet waarin voor ons het ‘spelen met plezier’ het belangrijkste was. Dat is zeker geslaagd. De saxofoonsolisten kregen een extra compliment in het jury verslag voor hun frivoliteit.