Zomerconcert Harmonieorkest Euphonia Wommels in Zeeland

Bij zomer hoort naast zon en zee ook muziek! Om heerlijk naar te luisteren en bij te ontspannen. In het weekend van 13 en 14 juli houdt het harmonieorkest Euphonia Wommels een concertweekend in Zeeland.  

De dirigent van het orkest is Ronald Slager. Een geboren en getogen Zeeuw. Hij heeft het orkest dan ook voorgesteld om een concertweekend in Zeeland te organiseren. Op zowel zaterdag als zondag geeft het orkest een concert. 

Harmonieorkest Euphonia is in 1920 opgericht, eerst als fanfare, later omgezet naar harmonie, komt zoals de naam al zegt oorspronkelijk uit het Friese dorp Wommels. Inmiddels zijn de muzikanten ook afkomstig uit de regio rondom Wommels. Het orkest streeft er naar om de symfonische klankkleuren uit het harmonieorkest te laten horen. In maart heeft het orkest meegedaan aan het ONHK in Barneveld, waar het tweede werd in haar divisie. 

Op zaterdag geeft Euphonia een concert op het grasveld voor de Johanneskerk in Domburg. Dit concert kent een meer licht karakter. Zo kan het publiek onder andere luisteren naar de Benny Goodman Memories en een muziekstuk met tophits uit de seventies.  

Tijdens het concert in de Adriaanskerk in Dreischor wordt het publiek onder andere meegenomen in de verhalende klanken van deel 1 en 5 uit de Symphonie nr. 1 “The Lord of the Rings” van Johan de Meij. Het deel Gandalf vertelt over de wijze tovenaar, die de reis rond de ring begeleidt en rond rijdt op zijn trouwe paard Schaduwvacht. In deel 5 komen de Hobbits aan bod. Deze dappere vriendelijke, bewoners van midden aarde worden weergegeven in een vrolijke dans, gevolgd door een hymne welke tevens de thuiskomst na de lange reis van de hoofdpersonen weergeeft. 

Naast deze delen spelen we ook werken van twee andere topcomponisten voor harmoniemuziek. We spelen Mountain Majesty van Franco Cesarini en Symphonic Overture van James Barnes. Dit laatste stuk is meer spectaculair, met tevens diverse solo’s door muzikanten uit het orkest. 

Voor beide concerten geldt: aanvang van het concert is 14 uur en entree is gratis. Er is ruimte voor het geven van een vrijwillige bijdrage.

Zomerconcert Euphonia Wommels in Zeeland