Dirigent gezocht!

Sluiting aanmeldingstermijn: 15 NOV 2022

Vereniging:Harmonieorkest Euphonia – Wommels (Friesland)
Speelniveau:1e divisie
Repetitie op:dinsdag – avond

Wie zijn wij
Het Harmonieorkest Euphonia Wommels bestaat uit ruim 40 enthousiaste leden. Het orkest streeft naar een symfonische klankkleur en probeert dit te bereiken door de juiste repertoirekeuze. Samenwerking met collega orkesten, vocaal ensembles en solisten voor concerten dragen hier aan bij. Een goede balans tussen hout- en koper ‘sound’ moet leiden tot een warme, symfonische klankkleur in het orkest. Maar ook het lichte werk staat, vooral in de zomerse periode, op het programma. We halen plezier uit het samen mooie muziek maken en streven ernaar stukken muzikaal en goed afgewerkt ten gehore te brengen. Naast eigen concerten en samenwerkingen willen we om het jaar deel nemen aan een concours, kampioenschap of festival. Elke dinsdagavond repeteert het orkest van 19.30 – 22.00 uur.

Profiel
Harmonieorkest Euphonia Wommels is op zoek naar een dirigent die:

  • inspirerend en energiek is en de muzikanten, zowel jong als oud, kan enthousiasmeren;
  • muzikanten met verschillende niveaus en ambities bij elkaar kan houden en kan motiveren;
  • muzikanten op een positieve manier weet uit te dagen maar hierbij ook mensen durft aan te spreken en opbouwende kritiek kan geven;
  • creatief is en een muzikale programmering kan verzorgen die past bij het doel om interessant te zijn voor muzikanten en publiek;
  • in staat is zelf arrangementen te maken en stemmen kan omschrijven of aanvullen indien nodig.

Procedure
Een sollicitatiegesprek en mogelijk een proefdirectie maken onderdeel uit van de selectieprocedure. Hiervoor wordt in overleg één of meerdere data gekozen. De proefdirecties starten 12 december. Voor meer informatie over het orkest kunt u terecht op www.euphonia.nl.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd, dan nodigen wij je uit je reactie, voorzien van cv, per e-mail te sturen naar emailadres: voorzitter@euphonia.nl.  Het is mogelijk te reageren tot en met 15 november.