Harmonie orkest op City Proms

Op zaterdag 25 juni om 13 uur mag Euphonia optreden tijdens City Proms! City Proms is een (bijna) jaarlijks terugkerend muziekfestival in Leeuwarden. Dit jaar is het festival van 22 tot en met 26 juni. Zowel beroepsorkesten als amateurorkesten en diverse ensembles of muziekgroepen laten, op diverse podia in de stad van zich horen.

Wij mogen optreden op het (hoofd)podium op het Wilhelminaplein. Tijdens het concert zullen wij een primeur ten gehore brengen. Wij spelen dan het Celloconcert in C-Major van E.W. Korngold. Als soliste zal Wytske Holtrop Optreden. Zij is in 2018 afgestudeerd aan het Haute École de Musique de Genève. Zij speelde onder andere in een orkest in Berlijn. Momenteel speelt en woont zij in Antwerpen. Zij treedt ook regelmatig op als solist. Voor dit optreden heeft onze dirigent, Tjeerd Barkmeijer, de partijen omgezet van symphonieorkest naar harmonieorkest.

Behalve het Celloconcert zullen wij ook diverse andere muziekstukken laten horen. De entree voor City Proms is gratis. Omdat voor en na het optreden van Euphonia er ook andere optredens zijn is City Proms een heerlijk dagje uit. Kijk voor de programmering ook op: cityproms.nl.